Η dolce vita μαγεύει την ηλεκτροκίνηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η dolce vita μαγεύει την ηλεκτροκίνηση
Τα πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα ξεπροβάλλουν στην αγορά.

Η κυριαρχία του Tesla στα ηλεκτρικά οχήματα πολυτελείας προκαλεί τους μεγάλους κατασκευαστές και εντείνει τον ανταγωνισμό.

Η Jaguar παρουσίασε το I-Pace φέτος ενώ η Audi ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να διαθέτει το e-tron την επόμενη άνοιξη. Και τα δύο αυτοκίνητα θα είναι μεταξύ των οχημάτων που θα παρουσιαστούν στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου, η οποία θα ανοίξει τις πύλες στις 21 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Νοεμβρίου στο Moscone Convention Center του Σαν Φρανσίσκο.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτοκίνητα τα οποία πρωτοπορούν στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε ο διευθυντής της έκθεσης, Kevin Diamond.

Η Porsche παρέχει στο site της μια φόρμα για τους πιθανούς αγοραστές προκειμένου να εγγραφούν εκ πριν από την κυκλοφορία όλων των ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων το 2019. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουν ότι ένας αντιπρόσωπος θα επικοινωνήσει μαζί τους. Η Mercedes-Benz και το πρωτοποριακό Bentley έχουν επίσης μέλλον στον κλάδο.

Η Audi δίνει την δική της απάντηση σε αυτό το «κύμα» πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων. Το ολοκαίνουργιο υπερπολυτελές ηλεκτρικό όχημα της Audi, e-tron, το οποίο θα παρουσιαστεί στα showrooms του Ηνωμένου Βασιλείου το 2019, βασίζεται στην τεχνολογία της Formula E και θα διατεθεί στην τιμή των 74.800 δολαρίων.

Η σειρά του καθορίστηκε από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί από την Audi.

Όσον αφορά στην Mercedes, η είσοδος των Γερμανών κατασκευαστών στην αγορά πολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων των ΗΠΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2020.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής τιμές. Και το εύρος που ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Οι οδηγοί στην Ευρώπη θα μπορούν να καλύψουν 279 μίλια με μία φόρτιση, σύμφωνα με τη Mercedes.

Προφανώς, οι αγοραστές αυτών των τόσο ακριβών οχημάτων δεν ανησυχούν για την εξοικονόμηση χρημάτων ούτε στοχεύουν στο το να πάρουν κάποια επιδότηση η οποία μπορεί να είναι και της τάξης των 7.500 δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider