Δες πώς μπορείς να συμπληρώσεις το νέο σου iPhone 12

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δες πώς μπορείς να συμπληρώσεις το νέο σου iPhone 12

Τα νέα iPhone 12 και iPhone 12 Pro είναι γεγονός. Με ανανεωμένο, καλαίσθητο design που συνδυάζει γυαλί και αλουμίνιο ή ανοξείδωτο ατσάλι αντίστοιχα, πρόκειται για smartphones που μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Για να διατηρηθεί όμως αψεγάδιαστη η ομορφιά ενός τέτοιου smartphone, η επένδυση σε μια ποιοτική θήκη είναι μια συνηθισμένη κίνηση για πολλούς που αποκτούν ένα νέο smartphone – και δη, ένα premium smartphone.

Επένδυσε σε  μια θήκη, διατήρησέ το σαν καινούριο

Ευτυχώς, οι επιλογές είναι αρκετές για να καλύψουν κάθε τύπο χρήστη. Οι περισσότερες θήκες είναι σχεδιασμένες να καλύπτουν την πλάτη του κινητού, γνωστές και ως “back cover”. Αγκαλιάζοντας την πλάτη του κινητού και τα πλάγια, αφήνουν εκτός μονάχα τις κάμερες και τη θύρα φόρτισης ώστε το κινητό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλήρως δίχως να βγει από τη θήκη. Επομένως, ο κίνδυνος μικρής ή μεγάλης ζημιάς ελαχιστοποιείται σε απλές, καθημερινές συνθήκες.

Βέβαια, δεν είναι όλες οι θήκες ίδιες. Διαφέρουν τόσο στον σχεδιασμό όσο και στα χρώματα και, φυσικά, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν. Οι θήκες σιλικόνης είναι συνήθως διάφανες, για να επιδεικνύεται το design της συσκευής παράλληλα έχοντας την προστασία της θήκης όμως υπάρχουν και χρωματιστές, αδιάφανες θήκες σιλικόνης. Είναι ένα εύκαμπτο, μαλακό υλικό που με τη σειρά του κρατάει λεπτή και διακριτική τη θήκη, δίχως να προσθέτει ιδιαίτερο όγκο στη συσκευή σου, επιτρέποντάς της έτσι να λάμψει χωρίς να παραμένει απροστάτευτη.

insider

Αυτές οι θήκες είναι ιδανικές για να προφυλάσσεται επαρκώς η γυάλινη πίσω όψη του κινητού, καθώς με την καθημερινή χρήση και τη συνήθεια να το ακουμπάμε σε κάποιο τραπέζι, το ενδεχόμενο να εμφανιστούν μικρές ή μεγάλες γρατζουνιές δεν είναι ακραίο φαινόμενο. Για όποιον επιθυμεί να κάνει το βήμα παραπέρα, υπάρχουν ενισχυμένες θήκες από υλικά όπως πλαστικό, που προστατεύουν ακόμη καλύτερα το κινητό ακόμη και στο ατυχές ενδεχόμενο μιας μικρής πτώσης – από το ύψος της τσέπης, για παράδειγμα.

Συνήθως, αυξάνουν ελαφρώς τον συνολικό όγκο της συσκευής όμως προσφέρουν αισθητά ανώτερη προστασία, καθώς αυτή η αύξηση όγκου στοχεύει στο να απορροφά η θήκη τους κραδασμούς όσο περισσότερο γίνεται και να μην μεταφέρονται στο κινητό.

Έπειτα, με παρόμοια εμφάνιση και υφή, έρχονται οι θήκες κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμα υλικά. Πέραν της προστασίας που προσφέρουν στο κινητό, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι φιλικά προς το περιβάλλον και όταν ο χρήστης κρίνει πως... η θήκη εκτέλεσε τον σκοπό της, η ανακύκλωσή της είναι ένα από τα πιο θετικά «τέλη» που θα μπορούσε να έχει μια θήκη. Καθώς μια ποικιλία από ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν, διαφέρουν τόσο σε σχεδιασμό, ευκαμπτότητα και υφή.

Πρωτοποριακοί συνδυασμοί, κομψός σχεδιασμός

Οι κομψότερες και πιο premium θήκες είναι οι δερμάτινες, για πολλούς. Η απαλή αίσθηση του υλικού στο χέρι είναι ασύγκριτη, κάνοντας ακόμη και το απλό κράτημα του κινητού μια ευχάριστη εμπειρία. Χάρη στην αντοχή του υλικού, συχνά προσφέρουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ προστασίας, στυλ και πάχους ενώ προσδίδουν ένα πιο καθαρό, επαγγελματικό ύφος στη συσκευή.

Μάλιστα, οι δερμάτινες θήκες της Apple που συνοδεύουν τα κινητά στο λανσάρισμά τους είναι συμβατές με την τεχνολογία MagSafe, προσφέροντας επιπλέον οφέλη για όποιον τις προτιμήσει. Αρχικά, μπορούν να συνδυαστούν άψογα με τα leather wallets τα οποία εφάπτονται στο πίσω μέρος της συσκευής και μαγνητικά ενώνονται με αυτή, δίχως να επηρεάζουν στο ελάχιστο την ήδη υπάρχουσα θήκη ή να έχουν κάποιο παραδοσιακό τρόπο κουμπώματος που επεμβαίνει στην αισθητική. Μέσω των μαγνητών, το πορτοφόλι στέκεται στην πλάτη του κινητού κάνοντας την πρόσβαση σε κάρτες εύκολη, ενώ όσο εύκολα «κουμπώνει» τόσο εύκολα αφαιρείται κιόλας.

insider

Ταχεία φόρτιση, ασύρματα και ενσύρματα

Εκτός αυτού, το σύστημα MagSafe μέσα στα νέα iPhone προσφέρει τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Με τον κατάλληλο φορτιστή, ο χρήστης να μπορεί να φορτίζει ασύρματα τη συσκευή δίχως να αφαιρεί τη θήκη – αναμφίβολα χρήσιμο, ειδικά για κάποιον που χρειάζεται να φορτίζει συχνά το κινητό. Όπως ακριβώς και το leather wallet, ο φορτιστής δεν καταπονεί τη συσκευή ή τη θήκη, καθώς εφάπτεται μαγνητικά στην πίσω πλευρά και... αυτό ήταν. Όσο εύκολα εφαρμόζει, τόσο εύκολα αφαιρείται.

Πέρα από την ευκολία στη χρήση, μειώνεται η ανάγκη για χρήση πολλαπλών καλωδίων σε συνδυασμό με αντάπτορες πρίζας, οπότε για όποιον ταξιδεύει συχνά και είτε θέλει να κερδίσει χώρο είτε... ξεχνάει εύκολα, τα κέρδη είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Αυτό δεν σημαίνει πως οι παραδοσιακοί, ενσύρματοι φορτιστές δεν αποτελούν μια επιλογή για τα νέα iPhone. Μάλιστα, οι συσκευές υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση ώστε με έναν συμβατό ταχυφορτιστή, η μπαταρία ξεπερνά το 50% σε λιγότερο από τρία τέταρτα. Καθώς τα καινούρια iPhone δεν θα περιλαμβάνουν τον αντάπτορα φόρτισης στη συσκευασία, παρά μόνο το καλώδιο, η επένδυση σε έναν ασύρματο ή ενσύρματο φορτιστή είναι κάτι απαραίτητο αν δεν έχετε στην κατοχή σας έναν πρόσφατο φορτιστή από προηγούμενο iPhone.

Όποιο iPhone και αν διαλέξεις, είναι βέβαιο πως υπάρχει μια θήκη που θα κρατήσει στην εντέλεια την ομορφιά του νέου κινητού σου, όπως και ένας φορτιστής για να καλύψει τις καθημερινές σου ανάγκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider