Από ένα μικρό χωριό της Κρήτης, στην παγκόσμια ψηφιακή κοινότητα της eBay

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από ένα μικρό χωριό της Κρήτης, στην παγκόσμια ψηφιακή κοινότητα της eBay
Ο Νίκος κατέχει και διοικεί τη δική του επιχείρηση, που ονομάζεται «Jeep Antallaktika» με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από αγοραστές ανά τον κόσμο.

Η σχέση του με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας ξεκίνησε από πολύ νωρίς, όταν ο Νίκος συνειδητοποίησε την κλίση του στον χώρο της μηχανικής, αλλά και την αγάπη του για τα αυτοκίνητα. Έτσι, αφότου αποφοίτησε ως μηχανικός αυτοκινήτων, δημιούργησε το πρώτο του φυσικό κατάστημα, το 2004. Σήμερα, διαθέτοντας επαγγελματική εμπειρία 16 χρόνων, ο Νίκος δεν εφησυχάζει ποτέ, αναζητώντας πάντοτε τρόπους να κάνει το καλύτερο για τους πελάτες και τους συνεργάτες του, απαντώντας σε κάθε τους ανάγκη, μέσα από την εξειδίκευση του σε συγκεκριμένες εταιρείες, την ποικιλία των ανταλλακτικών που προσφέρει αλλά και τη γνώση του στο αντικείμενο.

Πιστός στην πεποίθηση του πως η αγορά δε γνωρίζει σύνορα και όρια, ο Νίκος ξεκίνησε τη συνεργασία του με την eBay το 2010. Από τα πρώτα του χρόνια, είχε προβλέψει πως το διαδίκτυο θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο μέλλον των πωλήσεων, παγκοσμίως. Όπως αναφέρει και ο ίδιος «Πολλοί πωλητές πίστευαν πως η επιχείρησή τους έχει εμβέλεια την Κρήτη, την Αθήνα ή την Ελλάδα. Εγώ πάντα πίστευα πως η επιχείρηση που θα δημιουργήσω δε θα γνωρίσει σύνορα». Έκτοτε ο ιδιοκτήτης της Jeep Antallaktika είδε τις πωλήσεις του να συναντούν σημαντική άνοδο, υπογραμμίζοντας πως «η eBay αποτελεί το κατάλληλο κανάλι για οποιονδήποτε επιθυμεί να ξεκινήσει την επιχείρησή του και να εξάγει τα προϊόντα του σε μια παγκόσμια αγορά εκατομμυρίων καταναλωτών».

insider

Σήμερα, το 10% των εσόδων της Jeep Antallaktika προέρχονται από τις διαδικτυακές πωλήσεις της εταιρίας μέσα από την πλατφόρμα της eBay. Επιπρόσθετα, ο Νίκος και η ομάδα του είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται σημαντικά, ειδικά προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Εκτιμάται πως η γειτονική Ιταλία καταγράφει την υψηλότερη ζήτηση για τα προϊόντα τους, έπειτα από την αξιοποίηση του προγράμματος «European Sales Booster» που σχεδίασε η eBay για την ενίσχυση των πωλήσεων ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες. Όσον αφορά τις πωλήσεις στον υπόλοιπο κόσμο, οι περισσότερες παραγγελίες τους προέρχονται από την Αμερική. 

Την περίοδο του COVID-19, o Νίκος, όπως και οι περισσότεροι πωλητές ήρθαν αντιμέτωποι με την μείωση του τζίρου, την πτώση των πωλήσεων τους αλλά και την αβεβαιότητα για το μέλλον. Ως διέξοδο σε αυτή τη δύσκολη νέα πραγματικότητα, ο ιδιοκτήτης της Jeep Antallaktika αξιοποίησε την υπηρεσία που σχεδίασε η eBay για την προστασία των πωλητών της, ώστε να διασφαλίσει τη θέση που κατείχαν από τις αξιολογήσεις των καταναλωτών από το ενδεχόμενο υποβάθμισης λόγω των αργοπορημένων παραδόσεων και ακυρώσεων παραγγελιών, κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου. Στόχος της eBay μέσα από αυτή την πρωτοβουλία ήταν να βοηθήσει τους πωλητές της να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες τους, καθώς ο δείκτης αξιολόγησης και απόδοσης έχει άμεσο αντίκτυπο στις πωλήσεις.  

Παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής, ο Νίκος και η ομάδα του παραμένουν θετικοί και αισιόδοξοι για το μέλλον. Πιστός στην πεποίθηση του πως οι ψηφιακές τεχνολογίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο θα διαδραματίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή μας, μοιράζεται τα μυστικά της επιτυχίας τους με όλους τους νέους πωλητές που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσα από την πλατφόρμα της eBay, υπογραμμίζοντας ότι «ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αλλά η πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη. Πρέπει να το κάνεις!»

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider