Σε λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σπετσών!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Σπετσών!
Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο Δήμος Σπετσών, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Λυράκη, ξεκινά ένα ισχυρό δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η πρωτοβουλία του Δήμου αποσκοπεί στην κοινωνική προστασία ομάδων του τοπικού πληθυσμού όπως πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία, μοναχικούς ηλικιωμένους, ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας και άπορους που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, με την πολύτιμη συνδρομή ιδιωτικών επιχειρήσεων, εθελοντικών φορέων, συλλόγων αλλά και μεμονωμένων πολιτών.

Ήδη πάνω από 200 οικογένειες έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο θα διανέμει τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ένδυσης και υπόδησης, ενώ το Κοινωνικό Φαρμακείο θα προσφέρει φάρμακα, υγειονομικό αλλά και παραφαρμακευτικό υλικό. Η διανομή θα πραγματοποιείται σε τακτική βάση και οι Δομές θα λειτουργούν με σταθερό ωράριο για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων οικογενειών και πολιτών.

Η λειτουργία των παραπάνω Δομών εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «2014-2020» μετά από επίμονες προσπάθειες και συντεταγμένες κινήσεις του Δήμου Σπετσών, με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής. Από τις 8/05 έως και τις 4/06, οι ωφελούμενοι που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις δύο Δομές, αλλά και στο Λαογραφικό Εργαστήρι κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider