bwincares: Εγκαίνια από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης για την πρότυπη παιδική χαρά (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
bwincares: Εγκαίνια από την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης για την πρότυπη παιδική χαρά (pics)
Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης γιορτάζοντας το 2019 τα 50 χρόνια λειτουργίας της, είχε τη χαρά να εγκαινιάσει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις της στους Ελαιώνες Πυλαίας, μια Πρότυπη Παιδική Χαρά για τα παιδιά της, υλοποιώντας ένα ακόμα όραμα ετών.

Με την υποστήριξη της bwin ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα πολύ σημαντικό έργο, στο οποίο τα «Γενναία Παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ θα μπορούν πλέον να κάνουν με ασφάλεια κούνια, τσουλήθρα, μίνι καρουσέλ και τραμπάλα. Παιδιά που βρίσκονται ακόμη και σε αναπηρικό αμαξίδιο μπορούν έτσι να απολαμβάνουν τη χαρά του παιχνιδιού με συνομηλίκους τους χωρίς εμπόδια και διακρίσεις.

Στην πρότυπη παιδική χαρά της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν καθημερινά παιδιά ηλικίας από 3 έως 10 ετών. Η επιλογή του εξοπλισμού και ο σχεδιασμός της παιδικής χαράς έγινε από εργοθεραπευτές και ειδικούς επιστήμονες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εξυπηρετεί την ίδια ώρα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε παιδιού.

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης Λίλα Μπακατσέλου και η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin Ιωάννα Μπερίου.

Η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης κ. Λίλα Μπακατσέλου, εξέφρασε τη συγκίνηση της για την υλοποίηση του έργου της Πρότυπης Παιδικής Χαράς, λόγω της συμβολής της στην εκπαιδευτική και θεραπευτική εξέλιξη των παιδιών, αλλά και για τις πολύτιμες στιγμές γέλιου και χαράς που προσδοκά, να ζήσουν τα παιδιά. Η κ. Λίλα Μπακατσέλου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της bwin για την πολύτιμη προσφορά τους και τη συνεχιζόμενη στήριξη στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ και τόνισε ότι και η σημερινή ημέρα, αποτελεί απόδειξη της δύναμης της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό - το 2019 - των 50 χρόνων συνεχούς λειτουργίας της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης.

Με τη σειρά της η κα Ιωάννα Μπερίου, δήλωσε «Η πρόσβαση στο παιχνίδι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού. Τόσο η πρότυπη παιδική χαρά στην Θεσσαλονίκη, όσο και οι πρότυπες αίθουσες αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα, αποδεικνύουν την έμπρακτη υποστήριξη της bwin στο πολύτιμο έργο της ΕΛΕΠΑΠ»

To παρόν, εκτός από πλήθος φίλων της ΕΛΕΠΑΠ, μέλη του ΔΣ της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, πολιτικούς και εκπροσώπους ΜΜΕ, έδωσε και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σφαιροβολίας Οδυσσέας Μουζενίδης και ο Πρωταθλητής Στίβου Κωνσταντίνος Ζήκος μέλη του προγράμματος bwinners2020: «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών». H bwin υποστηρίζει έμπρακτα ένδεκα ταλαντούχους αθλητές ατομικών αγωνισμάτων που προσπαθούν καθημερινά να πετύχουν τους στόχους τους και κυνηγούν το όνειρό τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020!

Η πρότυπη παιδική χαρά θα γίνει πλέον σημείο συνάντησης για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης που τόσο πολύ έχουν ανάγκη για ένα αυθόρμητο και ελεύθερο παιχνίδι.

Δημιουργία πρότυπων αιθουσών αισθητηριακής ολοκλήρωσης

Παράλληλα το 2019, η bwin ολοκλήρωσε τη δημιουργία και υπερήφανα παρέδωσε στην ΕΛΕΠΑΠ τρεις (3) πρότυπες αίθουσες αισθητηριακής ολοκλήρωσης για παιδιά με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Αγρίνιο. Μέσω της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, τα παιδιά αποκτούν αισθητηριακές εμπειρίες, όπου ενθαρρύνεται η κίνηση, η επικοινωνία, η έκφραση, η εξερεύνηση και το παιχνίδι. Οδηγούν σε χαλάρωση, ευχαρίστηση και διέγερση των αισθητηρίων οργάνων, ενώ βοηθούν και στην ανάπτυξη κοινωνικών, γνωστικών, και κινητικών-λειτουργικών ικανοτήτων.

Η bwin, στηρίζει το ανθρωπιστικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ, ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης με τίτλο bwincares. Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων η κα Λίλα Μπακαστέλου και η κα Ιωάννα Μπερίου

(από αριστερά) Κωνσταντίνος Ζήκος (Πρωταθλητής Στίβου), Γιάννης Καποδίστριας (Διευθύνων Σύμβουλος bwin), Λίλα Μπακατσέλου (Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης), Ιωάννα Μπερίου (Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας bwin), Οδυσσέας Μουζενίδης (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Σφαιροβολίας), Μαρία Κούρταλη (Υπεύθυνη Χορηγιών bwin), Κωνσταντίνος Εφραιμίδης (Υπεύθυνος Κοινωνικής Ευθύνης bwin)

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων

(από αριστερά) Γιάννης Καποδίστριας & Ιωάννα Μπερίου (εκπρόσωποι bwin) Γιώργος Αυγουστίδης Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Διαμαντόπουλος (Διευθυντής ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider