Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρόμιου του Βνούκοβο και της Ellinair

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρόμιου του Βνούκοβο και της Ellinair
Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρόμιου του Βνούκοβο και της Ellinair

Ο Ντμίτρι Σαπρίκιν, Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου του Βνούκοβο, Αντόν Κουζνετσόβ, Αναπληρωτής Γενικού Διευθυντή Εμπορίου στο Αεροδρόμιο του Βνούκοβο, ο Θάνος Πασχάλης, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ellinair Airlines, και ο Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, Γενικός Διευθυντής της Mouzenidis Travel, απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Επιπλέον, προέβησαν σε επίσημη ομιλία Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα Ελένη Βακάλη, Προϊστάμενος του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Ρωσίας - ΚΑΚ Πολύκαρπος Ευσταθίου, και Εκτελεστική Διευθύντρια της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων της Ρωσίας (ATOR) Μάγια Λομίτζε.

Η συνεργασία στοχεύει κυρίως σε αύξηση της επιβατικής κίνησης μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας. Ανοίγονται ευρείες προοπτικές για την ανάπτυξη του εξερχόμενου και του εισερχόμενου τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών. Οι δύο εταιρείες από κοινού σχεδιάζουν να αυξήσουν το μερίδιο συμμετοχής τους σε αυτόν τον τομέα και προσμένουν σημαντικές ευκαιρίες περαιτέρω διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βνούκοβο επενδύει στην ανάπτυξη του στόλου της Ellinair με σκοπό την τοποθέτηση σε βάση του αεροδρομίου των 2 αεροσκαφών της ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας σε πρώτη φάση. Αυτό θα επιτρέψει στον αερομεταφορέα να αυξήσει τον στόλο του, ειδικότερα από την καλοκαιρινή περίοδο του 2020, όταν ο στόλος της Ellinair θα συμπληρωθεί με δύο Airbus A-320s.

Η πτήση Μόσχα (Βνούκοβο)-Θεσσαλονίκη θα εκτελείται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς προβλέπεται και η τακτική δρομολόγηση άλλων πτήσεων από το ως άνω αεροδρόμιο, γεγονός που με τη σειρά του θα διευρύνει το δίκτυο δρομολογίων της αεροπορικής εταιρίας με πτήσεις προς νέα αεροδρόμια στην Ελλάδα.

Εκτός αυτού, μια αμοιβαία επωφελής συνεργασία για 3-5 χρόνια θα αυξήσει το μερίδιο του ταξιδιωτικού πράκτορα Mouzenidis Travel στην αγορά εξερχόμενου τουρισμού από 30% σε 40%.

Με τη σειρά του, η επέκταση του δικτύου δρομολογίων ενός σταθερού ευρωπαϊκού μεταφορέα θα οδηγήσει σε αύξηση της ροής επιβατών του Διεθνούς Αεροδρομίου του Βνούκοβο και, ως εκ τούτου, σε βελτίωση των οικονομικών του επιδόσεων. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βνούκοβο διαθέτει την καλύτερη δυνατή πρόσβαση ανάμεσα σε όλα τα αεροδρόμια της Μόσχας, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα προσφέρει στην αγορά ένα εξαιρετικό προϊόν στον τομέα του τουρισμού και των αεροπορικών ταξιδιών.

Ο ελληνικός όμιλος Mouzenidis Group και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βνούκοβο αισιοδοξούν για το μέλλον και προσβλέπουν σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider