ΜΗΤΕΡΑ: Ολοκληρώθηκε η 4η Διημερίδα Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΜΗΤΕΡΑ: Ολοκληρώθηκε η 4η Διημερίδα Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΜΗΤΕΡΑ η 4η Διημερίδα Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων για τη σύγχρονη αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών ενηλίκων.

Διοργανώθηκε από τη «Κλινική Συγγενών Καρδιοπαθειών ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ» σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Καλαγκός», την Παρασκευή 24 Μαΐου & το Σάββατο 25 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ. Η εκδήλωση συνδυάστηκε με τον εορτασμό των 10 ετών από την έναρξη της Κλινικής Συγγενών Καρδιοπαθειών.

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος Καρδιάς Αγγείων.

Στο Συνέδριο διακεκριμένοι Έλληνες ιατροί και διεθνούς φήμης επιστήμονες παρουσίασαν τα νεότερα δεδομένα στη διαχείριση Παίδων και Ενηλίκων με συγγενείς καρδιοπάθειες. Αναλύθηκαν κατά θεματικές ενότητες κύριες συγγενείς παθήσεις που απασχολούν την καθημερινή πράξη Παιδοκαρδιολόγων και Καρδιοχειρουργών και μέσα από ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων συζητήθηκαν μελλοντικές προσεγγίσεις και πεδία έρευνας. Παράλληλα, παρουσιάστηκε σε όλο το φάσμα της η υποστήριξη που παρέχεται από την «Κλινική Συγγενών Καρδιοπαθειών ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ» στις οικογένειες με συγγενή καρδιοπάθεια.

Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του προσκεκλημένου Καθηγητή Dr. David Anderson (Μεγάλη Βρετανία) για το πως πρέπει να λαμβάνεται η απόφαση να χειρουργηθεί ένας ασθενής, ή όχι, βασισμένη στο ρητό του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη «ωφελέειν ή μη βλάπτειν».

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δρ. Αφροδίτη Τζίφα, Διευθύντρια της Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Παιδιών και Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ, τόνισε ότι: «Το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν σήμερα οι Έλληνες φοιτητές και νέοι ιατροί για το αντικείμενο της Παιδοκαρδιολογίας και Παιδοκαρδιοχειρουργικής είναι πρωτοφανές. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ και οι Ιατροί της Κλινικής Συγγενών Καρδιοπαθειών υποσχόμαστε να είμαστε αρωγοί στην εκπαίδευσή τους και στην άνοδο του επιπέδου των υπηρεσιών Συγγενών Καρδιοπαθειών στη χώρα.»

Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Καθηγητής κ. Αυξέντιος Καλαγκός, Διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ τόνισε ότι: «Η συνεργασία μεταξύ των Καρδιολόγων και των Καρδιοχειρουργών αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά καίρια και καθοριστική για την επιτυχή αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας των περιστατικών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Παράλληλα έχουμε επιτύχει να εφαρμόσουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ένα ευρύτερο πλαίσιο υποστήριξης προς τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν Συγγενείς Καρδιοπάθειες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider