Ellinair: Το ελληνικό κέντρο εκπαίδευσης για πιλότους όλου του κόσμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ellinair: Το ελληνικό κέντρο εκπαίδευσης για πιλότους όλου του κόσμου
Το ολοκαίνουργιο εκπαιδευτικό κέντρο της Ellinair, της αεροπορικής εταιρείας με ελληνική υπογραφή.

Ένα πλήρες εκπαιδευτικό ταξίδι φιλόδοξων πιλότων και αεροσυνοδών προσφέρει η Ellinair, η αεροπορική εταιρεία με ελληνική υπογραφή, στο ολοκαίνουργιο εκπαιδευτικό της κέντρο στον κόμβο του αεροδρομίου Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται και η έδρα της.

Στελεχωμένο από ιδιαίτερα έμπειρους επαγγελματίες με χιλιάδες ώρες πτήσης αλλά και διδασκαλίας χειρισμού αεροσκαφών στο ενεργητικό τους, το νέο εκπαιδευτικό κέντρο υπόσχεται να παρέχει ευρύ φάσμα εκπαίδευσης καθώς και όλα τα απαραίτητα εφόδια σε φιλόδοξους πιλότους και αεροσυνοδούς για να «δαμάσουν» τους αιθέρες.

Σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες ενημέρωσης και χώροι ανάπαυσης των εκπαιδευομένων απαρτίζουν τις εγκαταστάσεις του οργανισμού ενώ στα μαθήματα χρησιμοποιούνται προηγμένα διδακτικά βοηθήματα και προσομοιωτές σε συνεργαζόμενα κέντρα.

Επίκεντρο της εκπαίδευσης, όπως διευκρινίζουν τα στελέχη του κέντρου, είναι ο άνθρωπος και η ικανότητά του να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του σύγχρονου αεροπορικού περιβάλλοντος, το οποίο κυριαρχείται από τα ηλεκτρονικά μέσα.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης δίνεται βαρύτητα τόσο στις τεχνικές γνώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για να μπορέσει ο εκπαιδευόμενος δυνητικά να πετάξει με ασφάλεια, όσο και στις αξίες που πρέπει να διαθέτει κάποιος πιλότος ή αεροσυνοδός ώστε η πτητική ομάδα να ενορχηστρώνεται σωστά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαφοροποιητικό στοιχείο της σχολής, είναι ότι το σύνολο των εκπαιδεύσεων πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Ellinair και από πιλότους και προσωπικό θαλάμου επιβατών της Ellinair, το οποίο πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις με τους πελάτες της εταιρείας. Χάρη σε αυτό οι μελλοντικοί πιλότοι και αεροσυνοδοί, δεν εξαντλούνται στην θεωρία αλλά διδάσκονται πώς να αντιμετωπίσουν όλα τα καθημερινά πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν εντός πτήσης με πραγματικά αεροσκάφη.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του μελλοντικού πιλότου που θα εμπιστευτεί την σχολή της Ellinair για να ολοκληρώσει την εκπαίδευση του, είναι πως θα πραγματοποιήσει την παρθενική του πτήση, αυτή που απαιτείται για την απόκτηση του πτυχίου, με τα αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρείας.

Αξίζει να διευκρινίσουμε ότι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός της Ellinair είναι εγκεκριμένος από την Ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) που λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης απονέμεται στους εκπαιδευόμενους άδεια αναγνωρισμένη από όλες τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Αερογραμμές. Έτσι μπορούν να κάνουν αίτηση για εργασία σε οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη καθώς και σε χώρες που κάνουν αποδεκτά τα ευρωπαϊκά πτυχία. Αν φυσικά υπάρχει διαθεσιμότητα στην ίδια την Ellinair οι μαθητές της σχολής θα απορροφηθούν από την ίδια την αεροπορική κατά προτεραιότητα.

Η σχολή ήδη δέχεται αιτήσεις τόσο από Έλληνες όσο κι από αρκετούς αλλοδαπούς μαθητές που κρίνουν την σχολή της Ellinair και την Ελλάδα ιδανικό μέρος για να εκπαιδευτούν. Πέρα από τις ευνοϊκες καιρικές συνθήκες και το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης ωθούνται κι από τις ιδιαιτέρως ελκυστικές τιμές της σχολής.

Οι ενδιαφερόμενοι πιλότοι μπορούν να ξεκινήσουν την εκπαίδευση στο Α320 οποιαδήποτε ημερομηνία μέσα στο χρόνο, αρκεί να υπάρξουν δύο μαθητές – για να ξεκινήσει η εκπαίδευση απαιτείται πλήρωμα δύο πιλότων. Όσο για το πλήρωμα καμπίνας υπάρχει τμήμα ιπτάμενων συνοδών και φροντιστών τρεις φορές το χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider