Smart Home Technology: Έλεγξε το σπίτι σου από το κινητό σου!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Smart Home Technology: Έλεγξε το σπίτι σου από το κινητό σου!
Τα έξυπνα σπίτια και οι έξυπνες πόλεις είναι το trend που θα επικρατήσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οτιδήποτε σχετίζεται με “smart technology” και το Internet of Things (IoT) εξελίσσεται ραγδαία και σε βοηθά να αποκτήσεις μεγαλύτερο έλεγχο στο σπίτι σου και στη διαχείριση των οικονομικών σου.

-Φαντάσου πως είναι Δευτέρα, βρίσκεσαι στη δουλειά και βλέπεις από το κινητό σου ποιος εκείνη τη στιγμή χτυπά το κουδούνι του σπιτιού σου.

-Αναρωτιέσαι εάν την ώρα που έφυγες από το σπίτι έκλεισες το θερμοσίφωνα; Τσεκάρεις μέσα από ειδική εφαρμογή αν τον έχεις κλείσει. Αν όχι, το κάνεις εξ αποστάσεως γιατί μπορείς! Τόσο απλά. Μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά ήρθε επιτέλους η ώρα να επιστρέψεις σπίτι σου. Ο καιρός είναι βροχερός και λόγω του χειμώνα νυχτώνει νωρίς. Λίγο πριν φτάσεις λοιπόν σπίτι ανοίγεις τη θέρμανση και τα φώτα.

-Και όταν έρθει η ώρα να φτάσεις στην πόρτα, δεν ψάχνεις τα κλειδιά στην τσάντα... την ξεκλειδώνεις αυτόματα μόνο που πλησιάζεις εσύ ο ίδιος ή με το δαχτυλικό σου αποτύπωμα.

Κι αυτά είναι μόνο η μικρή εικόνα ενός ευρύτερου πεδίου με αμέτρητες δυνατότητες όσον αφορά τον έλεγχο των οικονομικών σου, την ασφάλειά σου και την προστασία της περιουσίας σου αλλά και του περιβάλλοντος.

Smart τεχνολογίες που αν τις googlaρεις μπορείς να τις αποκτήσεις άμεσα!

Έξυπνο κουδούνι: Η τεχνολογία συνδέει πλέον το κουδούνι με το κινητό σου τηλέφωνο. Η ασφάλεια του σπιτιού σου αυξάνεται και μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να ξέρεις εάν κάποιος χτυπάει την πόρτα σου. Συνήθως τα κουδούνια αυτά έχουν αισθητήρες που ενεργοποιούνται με την κίνηση.

Έξυπνες πρίζες: Μέσω Wi-Fi μπορείς να ελέγξεις από μακριά τη λειτουργία των συσκευών του σπιτιού σου.

Ψηφιακοί Βοηθοί: H Alexa, η Xiaomi η Siri, αλλά και η ελληνική MAIC ήρθαν για να μείνουν. Οι ψηφιακές βοηθοί δέχονται εντολές για να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν συσκευές, για να αναπαράγουν μουσική και βίντεο, να ενημερώσουν για τον καιρό ακόμα και να σας συμβουλεύσουν την ώρα που μαγειρεύετε στην κουζίνα ή να σας πουν ανέκδοτα και παραμύθια.

Ασφάλεια: Στα συστήματα ασφαλείας ενσωματώνονται πλέον ραντάρ, ανιχνευτές καπνού, αισθητήρες κίνησης, θερμοκρασίας και υδάτων. Έτσι όταν ανιχνευτεί κίνηση ενημερώνεστε στο κινητό και ενεργοποιείται ο συναγερμός, ενώ όταν το σύστημα αντιληφθεί διαρροή δίνει σήμα να διακοπεί η παροχή νερού.

Έξυπνες λάμπες: Μπορείς να ελέγξεις τη φωτεινότητα αλλά και το χρωματισμό της λάμπας από το κινητό σου τηλέφωνο.

Έξυπνη ηλεκτρική σκούπα: Συνδέεται με το κινητό και σκουπίζει μόνη της!

Το σπίτι αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το ΙοΤ και είναι ο νούμερο 1 στόχος όλων τον κατασκευαστών ηλεκτρικών συσκευών αλλά και των εταιριών τηλεπικοινωνίας αφού πρέπει να διασφαλίσουν την συνεχή διασύνδεση των συσκευών με το διαδίκτυο. Τα συνδεδεμένα νοικοκυριά αναμένεται να αυξηθούν από τα 100 στα 250 εκατομμύρια μέσα στο 2019 και υπολογίζεται ότι το 2020 θα υπάρχουν 700 εκατομμύρια νοικοκυριά με συσκευές έξυπνου σπιτιού.

Σε πολλές μάλιστα χώρες του εξωτερικού, οι ασφαλιστικές εταιρίες προσφέρουν δωρεάν στους πελάτες τους διάφορες «έξυπνες συσκευές» με σκοπό να μειώσουν τον κίνδυνο της πλημμύρας, της φωτιάς και του βανδαλισμού.

Στην Ελλάδα οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν προσφέρουν ακόμα αυτές τις συσκευές στους πελάτες τους, για αυτό και εμείς σου βρήκαμε ένα από τα πληρέστερα προγράμματα για την ασφάλεια κατοικίας σου για να την προστατέψεις από Πυρκαγιά, Σεισμό, Πλημμύρα και 26 επιπλέον κίνδυνους με μόνο 0,85€ ανα τετραγωνικό μέτρο ετησίως! Πχ για ένα σπίτι 80τμ, το ετήσιο κόστος είναι μόλις 68€!

Η προσφορά αυτή λήγει στις 31/03/2019 και αφορά και ασφάλεια στεγαστικού δανείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider