Εκπτώσεις: Περίοδοι προσφορών για όλο το έτος!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκπτώσεις: Περίοδοι προσφορών για όλο το έτος!

Ποια είναι η αγαπημένη περίοδος καταναλωτών και εμπόρων; Μα φυσικά οι περίοδοι των εκπτώσεων που τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί!

Σε γενικές γραμμές οι ημερομηνίες εκπτώσεων κάθε χρόνο, είναι περίπου οι ίδιες. Απλά μπορεί να έχουν απόκλιση 1-2 μέρες μερικές φορές.

Ας δούμε, λοιπόν, πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις και πότε τελειώνουν μέσα σε ένα ολόκληρο έτος, ώστε να είμαστε έτοιμοι να ξεχυθούμε στα μαγαζιά και να κάνουμε τα ψώνια μας.

Αρχικά οι επίσημοι περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις: 2 χειμερινές και 2 καλοκαιρινές. Μέσα σε αυτές τις περιόδους κάποιες Κυριακές τα καταστήματα είναι ανοιχτά, δίνοντας τη δυνατότητα να επισκεφθούν την αγορά σε όσους λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων αδυνατούν να το κάνουν τις υπόλοιπες μέρες.

Χειμερινές εκπτώσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα του μήνα Ιανουαρίου και τελειώνουν πάντα τέλη Φεβρουαρίου. Όπως προαναφέραμε, μπορεί να υπάρχει απόκλιση 1-2 ημέρες. Επίσης, εκπτώσεις έχουμε συνήθως και το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Καλοκαιρινές εκπτώσεις

Οι περίοδοι καλοκαιρινών εκπτώσεων είναι και αυτές δύο: το εκπτωτικό δεκαήμερο που είναι οι πρώτες 10 μέρες του μήνα Μαΐου και οι κανονικές εκπτώσεις που αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και κρατάνε μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Black Friday

Η βασίλισσα των εκπτώσεων όμως δεν είναι άλλη από την Black Friday, που στην Ελλάδα η αλυσίδα καταστημάτων Public ήταν από τους πρώτους που υιοθέτησε το θεσμό, χαρίζοντας αυτή τη μοναδική εμπειρία στον Έλληνα καταναλωτή.

Φέτος η Black Friday στην Ελλάδα πέφτει 23 Νοεμβρίου και ουσιαστικά η μέρα ορίζει την έναρξη της εορταστικής περιόδου για τα καταστήματα. Η Black Friday ξεκίνησε ως συνήθεια στις ΗΠΑ και εξαιτίας της επιτυχίας που γνώρισε, υιοθετήθηκε και από άλλες χώρες. Αποτελεί μια μέρα γιορτής για την αγορά αφού και οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα προϊόντα που θέλουν σε πολύ χαμηλές τιμές αλλά και οι εμπορικές επιχειρήσεις να σημειώσουν σημαντικούς τζίρους.

Οπότε αν αναρωτιέστε πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις και πότε τελειώνουν, τώρα ξέρετε ακριβώς πότε να τις περιμένετε χειμώνα καλοκαίρι, για να κάνετε με άνεση τις αγορές σας!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider