Εκτόξευση των αφίξεων Ρώσων τουριστών στη χώρα μας αποκαλύπτουν τα στοιχεία των κρατήσεων για το 2016, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη εκτίμηση στη Χαλκιδική και, συγκεκριμένα, στο «τρίτο πόδι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης MITT στη Μόσχα, θετικά αναμένεται να επιδράσει και το γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται 1.000 χρόνια ρωσικής παρουσίας στην Αθωνική Πολιτεία.

Ιδιαίτερα ευνοϊκή αποδεικνύεται για τον ελληνικό τουρισμό η ενίσχυση της ανασφάλειας σε αρκετές γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, που αποτελούν πλέον «απαγορευμένους προορισμούς» για μεγάλη μερίδα τουριστών.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, στην τόνωση των αφίξεων θα βοηθήσει μια καλοσχεδιασμένη στρατηγική προβολής της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού, καθώς και η πραγματοποίηση του αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας.

« Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα λαμβάνει κάτι που άξιζε πάντα- τη κύρια προσοχή των Ρώσων τουριστών ως πρώτη επιλογή. Όλα αυτά μας κάνουν να έχουμε υψηλές προσδοκίες ότι η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία το 2016 θα αυξηθεί και θα φτάσουμε στα επίπεδα του 2013».

Πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης MITT στη Μόσχα πραγματοποιήθηκαν 13 επαγγελματικές συναντήσεις από στελέχη και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι οποίοι έδωσαν έμφαση στις τοπικές προσκυνηματικές περιηγήσεις, στις καταγεγραμμένες πολιτιστικές διαδρομές της ανατολικής Χαλκιδικής, στον γαμήλιο τουρισμό, στον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και στις διακοπές αναψυχής.

Ανάλογη ήταν η υποδοχή και του προγράμματος των οινικών περιηγήσεων, που οδηγεί τους οινοταξιδευτές από τους αμπελώνες της Αρναίας και τα τσιπουροκάζανα της Μεγάλης Παναγίας στα παραδοσιακά οινοποιεία του Άθωνα.