Νέα επένδυση του Diorama Fund στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα επένδυση του Diorama Fund στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

H εταιρεία DECA Investments, αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Hellenic Growth Fund, ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε τη δεύτερη επένδυση του Fund, μια στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή, σε δύο φάσεις, στην εταιρεία Damavand S.A. ύψους έως 7 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Damavand είναι μια δυναμική ελληνική επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, κυρίως τομάτας και χυμών φρούτων, έναν κλάδο στον οποίο η Ελλάδα έχει ευδιάκριτα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

«Με έσοδα 14 εκατ. ευρώ το 2014, ικανοποιητική κερδοφορία και ανερχόμενη εξαγωγική δραστηριότητα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο της. Η επένδυση θα επιτρέψει στην Damavand να διευρύνει την παραγωγική της βάση, να εκμεταλλευτεί το συγκριτικό πλεονέκτημα που της παρέχει η γεωγραφική της θέση, να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις και εξαγωγές της και να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στον διεθνή χώρο.

Η συμμετοχή στην Damavand συνάδει απόλυτα με τη στρατηγική του Diorama Fund, να πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις, συμμετέχοντας σε δυναμικές, αναπτυσσόμενες, εξωστρεφείς Ελληνικές επιχειρήσεις. Επιδίωξη και βασικός στόχος είναι να βοηθήσει εταιρείες να εκμεταλλευτούν τα εν δυνάμει ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και να γίνουν ισχυροί παίκτες στον διεθνή χώρο. Προς την κατεύθυνση αυτή, η DECA έχει ολοκληρώσει την πλήρη χαρτογράφηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για επένδυση και σε άλλες επιχειρήσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση».

H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Damavand Χριστίνα Καραχάλιου δήλωσε: «Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα η Diorama πίστεψε στη δυναμική της εταιρίας μας και στο όραμα μας. Η ενίσχυση της Damavand στο διεθνή χώρο είναι πρωταρχικός μας στόχος. Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας, το know-how της Damavand και η στήριξη της Diorama αποτελούν εγγύηση για την επίτευξη αυτού. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την ανοδική μας πορεία με γνώμονα πάντα την ικανοποίηση των πελατών, του προσωπικού, των αγροτών και προμηθευτών μας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στήριξη της χώρας μας».

Ο Διευθυντής Επενδύσεων της DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ Γιάννης Καλαντζής δήλωσε: «Η επιλογή μας να επενδύσουμε στην Damavand μια αναπτυσσόμενη εξωστρεφή εταιρεία που διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις να κατακτήσει νέες δυναμικές αγορές, υπηρετεί απόλυτα το σκοπό του Diorama Fund. Η επένδυσή μας αυτή, πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στην αύξηση της ζήτησης τομάτας για τους αγρότες παραγωγούς, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας καθώς και σημαντική οικονομική αξία για τους μετόχους της εταιρείας η οποία διακρίνεται για την αποτελεσματική της διοίκηση και η οποία έχει σημαντικές προοπτικές να μετεξελιχθεί σε έναν από τους ισχυρούς παίκτες στον Ευρωπαϊκό κλάδο της βιομηχανικής τομάτας».

Η επένδυση στην Damavand είναι η δεύτερη επένδυση του Diorama Investments Hellenic Growth Fund και εντάσσεται στη στρατηγική του να ενισχύει χρηματοδοτικά ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και μάλιστα σε μια περίοδο που η ρευστότητα παραμένει περιορισμένη στη χώρα. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί η επένδυση στην εταιρεία Atlas Tapes μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών, προϊόντων και άλλων υλικών συσκευασίας.

To Diorama Investments Hellenic Growth Fund είναι ένα αναπτυξιακό Fund το οποίο δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Οι επενδυτές του Fund είναι διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές.

Η διαχείριση του Fund ασκείται από την DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ η οποία αδειοδοτήθηκε για αυτό το σκοπό και ελέγχεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider