Σε επενδύσεις 8 εκατ. προχωρά ο όμιλος ΙΑΣΩ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε επενδύσεις 8 εκατ. προχωρά ο όμιλος ΙΑΣΩ

Συνολικές επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί ο όμιλος ΙΑΣΩ για τη δημιουργία, μεταξύ άλλων, ενός νέου Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και προηγμένα στην Ευρώπη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Γεώργιος Σταματίου, στην παρουσίαση νέου κέντρου την Τρίτη, η επένδυση για τη δημιουργία του νέου κέντρου ανέρχεται στα 1,5 εκατ. ευρώ, σε μια μάλιστα χρονική περίοδο ανασφάλειας και οικονομικής κρίσης, η οποία μαστίζει την χώρα μας αλλά και ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

Οι επενδύσεις θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων, εξειδικευμένων θέσεων εργασίας για ειδικότητες όπως, μεταξύ άλλων, κλινικών εμβρυολόγων, μαιευτήρων - γυναικολόγων καθώς επίσης και έμπειρων νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού.

Ο κ. Σταματίου έδωσε έμφαση στην άδικη επιβολή του 23% ΦΠΑ στην Υγεία, επισημαίνοντας ότι πλήττει την κοινωνία και στις ασθενέστερες τάξεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο Όμιλος ΙΑΣΩ προχωράει επίσης σε επένδυση 3 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω αναβάθμιση του ακτινοθεραπευτικού στo ΙΑΣΩ στην Αθήνα και επιπλέον 3 εκατ ευρώ για δημιουργία νέου στην Θεσσαλία, με χρονικό ορίζοντα το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο Έρως Νικητός, Senior Clinical Embryologist, υπεύθυνος Ποιότητας MIYA "Institute of Life" ΙΑΣΩ, αναφέρθηκε γενικότερα στα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας, αναφορικά με την προσέλκυση του ιατρικού τουρισμού στο ζήτημα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, κυρίως λόγω της δυνατότητας συνδυασμού με διακοπές, του θεσμικού πλαισίου στην χώρα μας στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς και στις τιμές που είναι τουλάχιστον κατά 30% χαμηλότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ήδη 15% όσων υποβάλλονται στην χώρα μας σε κύκλους εξωσωματικής είναι από το εξωτερικό, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider