Πλουσιότερος ράπερ του κόσμου ο Jay-Z με περιουσία 2,5 δισ. δολάρια: Πώς τα κατάφερε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλουσιότερος ράπερ του κόσμου ο Jay-Z με περιουσία 2,5 δισ. δολάρια: Πώς τα κατάφερε
«Ο Jay - Z διδάσκει σε πολύ μεγαλύτερο ακροατήριο από ό,τι θα διδάξω εγώ ποτέ. Για ένα νέο άτομο που αναπτύσσεται, είναι ο τύπος από τον οποίο πρέπει να μάθει πράγματα».

O Jay-Z το 2019 έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος ράπερ όμως δεν δείχνει καμία διάθεση να μοιραστεί τον θρόνο του ή να ρίξει ρυθμούς στο «χτίσιμο» της περιουσίας.

Η καθαρή περιουσία του καλλιτέχνη που γεννήθηκε στο Μπρούκλιν υπολογίζεται πλέον στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση του Forbes. Ο 53χρονος έχει μετοχές στη σαμπάνια Armand de Brignac και στο κονιάκ D'Usse καθώς και σε διάφορα επενδυτικά ακίνητα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Ο πλούτος του έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια χάρη εν μέρει στην ανάπτυξη της επιχείρησής του Roc Nation, στην πώληση της Tidal καθώς και σε πολυάριθμες επενδύσεις σε εταιρείες όπως η Uber ενώ διαθέτει και μια σημαντική συλλογή έργων τέχνης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δημιουργίες του Ζαν Μισέλ Μπασκιά (Jean-Michel Basquiat).

«Ακόμη και σε ένα χρόνο χωρίς περιοδείες ή κυκλοφορία κομματιών, ο Jay-Z κόβει εκατομμύρια από τη σαμπάνια Armand de Brignac και το κονιάκ D'Usse», αναφέρει η έκθεση του Forbes. Η περιουσία του είναι αρκετή για να τον κάνει τον 1.213ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Τον περασμένο μήνα ενώ συμμετείχε στα βραβεία Grammy έλυσε και μια πολύμηνη νομική διαμάχη, με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ποτών στο κόσμο σχετικά με το κονιάκ «D'Usse». Η Barcardi απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο, το οποίο φέρεται να αξίζει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια - γεγονός που αποτέλεσε βασικό παράγοντα για την αύξηση της περιουσίας του από πέρυσι όμως συνεχίζει να διατηρεί «σημαντικό μερίδιο ιδιοκτησίας» του. Το Forbes υπολόγισε την περιουσία του σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια μόλις πέρυσι που σημαίνει πως σε ένα μόνο έγινε πλουσιότερος κατά 1 δισ. δολάρια.

Σε μια συνάντηση το 2010 με τον θρυλικό επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, σχεδόν μια δεκαετία πριν γίνει δισεκατομμυριούχος, ο «HOV» συνέκρινε την προσέγγισή του στη μουσική του καριέρα με τη στρατηγική του «Oracle of Omaha» να επενδύει μόνο σε επιχειρήσεις που κατανοεί και όχι σε ό,τι είναι πιο δημοφιλές.

«Η μουσική είναι σαν τις μετοχές, υπάρχει κάτι που είναι hot κάποιες στιγμές. Οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν συναισθηματικές αποφάσεις με βάση αυτό. Δεν μένουν με αυτά που ξέρουν» είχε εξηγήσει ο σύζυγος της Μπιγιόνσε. O κατά κόσμον Σον Κάρτερ, έθεσε εξαρχής στόχο να βγάλει χρήματα και ήρθε σε αντιπαράθεση με το κοινό αίσθημα των ακροατών της δεκαετίας του '90 ότι οι μουσικοί δεν πρέπει να φιλοδοξούν να είναι πλούσιοι.

«Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κόλπο στη μουσική που έκαναν ποτέ οι άνθρωποι, για να πείσουν τους καλλιτέχνες ότι δεν μπορείς να είσαι καλλιτέχνης και να βγάλεις χρήματα. Το hip-hop από την αρχή ήταν πάντα φιλόδοξο. Πάντα έσπασε την αντίληψη ότι ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να σκεφτεί και τα χρήματα» είχε υπογραμμίσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το πιο ακριβό κατάλυμα της Airbnb είναι το ιδιωτικό νησί του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

Γιατί αυτό το νέο limited edition ρούμι θα έκανε τον Τζέιμς Μποντ να πετάξει το Martini του

Πόσα χρήματα κέρδισε συνολικά ο Keanu Reeves από τις ταινίες «John Wick»

gazzetta
gazzetta reader insider insider