«Βγάζω 37.000 ευρώ με 2 ώρες δουλειά τη μέρα» - Η λύση 30χρονης μετά την Amazon

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βγάζω 37.000 ευρώ με 2 ώρες δουλειά τη μέρα» - Η λύση 30χρονης μετά την Amazon
Το να «τρέχει» 2 πρότζεκτς ταυτόχρονα ενώ εργαζόταν με τη μορφή πλήρους απασχόλησης, όντας και μαμά δεν ήταν εύκολο, αλλά απέδωσε.

Το 2021, όταν ήταν 29 ετών, η Τζάζμιν ΜακΚολ έπιασε δουλειά στην Amazon του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, στον τομέα της διαχείρισης πόρων με ετήσιο μισθό 115.000 ευρώ και «ήταν τα περισσότερα χρήματα που μου είχαν προσφέρει ποτέ».

Παράλληλα, μαζί με τον σύζυγό της, Τζέι, ξεκίνησε 2 δύο πρότζεκτς «για να φέρω επιπλέον χρήματα» καθώς «είχαμε μόλις αγοράσει το πρώτο μας σπίτι και επρόκειτο να αποκτήσουμε το πρώτο μας παιδί τον Σεπτέμβριο». Το πρώτο πρότζεκτ ήταν να δημιουργήσει ένα κανάλι στο YouTube όπου μοιράστηκε επιχειρηματικές συμβουλές και το άλλο ήταν να φτιάξει «ένα ψηφιακό οδηγό για να βοηθήσω τους ανθρώπους να αυξήσουν τα χρήματά τους με βάση τις δικές μου προσωπικές εμπειρίες ώστε να εξοφλήσουν τα χρέη τους».

Το να κάνει τόσα πράγματα ταυτόχρονα ενώ εργαζόταν με τη μορφή πλήρους απασχόλησης, όντας και μαμά δεν ήταν εύκολο, αλλά απέδωσε: Από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022, κέρδισε συνολικά 163.850 ευρώ.

«Αυτό μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να αφήσω τη δουλειά μου στο Amazon τον Μάιο του 2022 για να εργαστώ στις επιχειρήσεις μου. Ο Τζέι αργότερα άφησε τη δουλειά του ως μηχανικός λογισμικού για να με βοηθήσει επίσης. Σήμερα σχεδόν όλο μας το εισόδημα είναι παθητικό. Κερδίζουμε κατά μέσο όρο 37.000 το μήνα και εργάζομαι μόνο δύο ώρες την ημέρα» υπογραμμίζει με άρθρο της στη στήλη Make It του CNBC.

Στη συνέχεια, παραθέτει μερικές χρήσιμες συμβουλές από όσα έμαθε στη διαδρομή της:

  • Το να είσαι ανοιχτός και ειλικρινής δημιουργεί νέες ευκαιρίες

«Πιστεύω ότι η επιτυχία των βίντεό μου προέρχεται από το ότι είμαι ανοιχτή στο κοινό μου. Τα πιστωτικά ζητήματα και το χρέος είναι τόσο κοινά προβλήματα, αλλά είναι συχνά ταμπού για να μιλήσουμε. Με το κανάλι μου στο YouTube, ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο όπου θα μπορούσα να μιλήσω ανοιχτά για το πώς πάλεψα - και μετά πέτυχα - στα οικονομικά και στην καριέρα μου. Τον Ιανουάριο του 2021, είχα εξοφλήσει φοιτητικά δάνεια και χρέη πιστωτικών καρτών ύψους 105.000 ευρώ συνδυάζοντας τον μισθό, τις αποταμιεύσεις και τα μπόνους μου. Το πρώτο μου βίντεο αφορούσε το πώς αντιμετώπιζα τις δυσκολίες μου και έλαβε πολλά θετικά σχόλια ενώ είχε 160.000 προβολές μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες. Μέχρι σήμερα, μόνο αυτό το βίντεο μου έχει προσφέρει 48.000 ευρώ μέσω των διαφημίσεων στο YouTube. Αργότερα συμμετείχα σε ένα πρόγραμμα και κέρδισα χρήματα από διαφημίσεις της Google. Αυτό με βοήθησε επίσης να είμαι σε υψηλότερη κατάταξη στην αναζήτηση στο YouTube, να ενισχύσω τον αριθμό των συνδρομητών μου και να επιτύχω σημαντικές συμφωνίες συνεργασίας» εκμυστηρεύεται.

  • Οι επιτυχημένες ιδέες προέρχονται από ερωτήσεις

«Σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσίευση του πρώτου μου βίντεο, οι viewers ζήτησαν περισσότερες συμβουλές. Αυτό ενέπνευσε το πρώτο μου ψηφιακό προϊόν. Μετά από ερωτήσεις σχετικά με το πώς αγόρασα το πρώτο μου σπίτι, κυκλοφόρησα ένα σχετικό βίντεο. Και όταν παρατήρησα σχόλια σε βίντεο με συμβουλές σχετικά με το πόσο "κολλημένοι" ήταν οι θεατές με τα βιογραφικά τους, έβγαλα ένα αντίστοιχο εγχειρίδιο με tips. Οι ερωτήσεις όσων με παρακολουθούν με βοήθησαν να φτιάξω ένα προϊόν με απαντήσεις που στη συνέχεια μου απέφερε κέρδος» επισημαίνει.

  • Μην βάζετε τη δουλειά πάνω από όλα

«Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, έβαζα πρώτα τη δουλειά. Ένιωσα ένοχη όταν αφιέρωνα χρόνο για να ασχοληθώ με προσωπικά πράγματα όπως να κάνω εξετάσεις και να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Αλλά όταν γεννήθηκε ο γιος μου, ήξερα ότι αυτό έπρεπε να αλλάξει. Παρόλο που ήταν τρομακτικό να αφήσω μια σταθερή εργασία με ωράριο 09:00 με 17:00, η νέα δουλειά μου πλέον ήταν να είμαι παρούσα για τον σύζυγο και τον γιο μου. Τώρα, η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, μου μοιάζει μερικές φορές σαν όνειρο. Με τη βοήθεια ενός διαχειριστή περιεχομένου μερικής απασχόλησης που προσλάβαμε τον Δεκέμβριο του 2021, μπορώ να εργάζομαι μόνο 10 ώρες την εβδομάδα. Αν και είναι σπάνιο, δουλεύω επιπλέον τρεις έως τέσσερις ώρες εάν τα πράγματα είναι ιδιαίτερα απαιτητικά. Κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας μου, συνήθως γυρίζω βίντεο ή πραγματοποιώ συναντήσεις επαγγελματικής φύσεως. Περνάω τον υπόλοιπο χρόνο μου εστιάζοντας στο να φροντίζω την υγεία μου, να παίζω με τον γιο μου, να βγαίνω ραντεβού με τον Τζέι και να επισκέπτομαι τους γονείς μου» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Fed σε ετοιμότητα εγγύησης «όλων» των καταθέσεων, η ΕΚΤ... όχι

Πώς η τραπεζική κρίση «αλλάζει» το κόστος του χρήματος και πόσο η Fed μπορεί -ή όχι- να το αυξήσει περισσότερο

Τραπεζική κρίση, πρώτο θύμα τα ομόλογα...

gazzetta
gazzetta reader insider insider