Τον πλήρωσαν κατά λάθος 330 μισθούς: Πήρε 168.000 ευρώ - Παραιτήθηκε και έγινε «καπνός»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον πλήρωσαν κατά λάθος 330 μισθούς: Πήρε 168.000 ευρώ - Παραιτήθηκε και έγινε «καπνός»
Συμφώνησε να πάει στην τράπεζα, αλλά τελικά κράτησε τα χρήματα για τον εαυτό του. Αγνόησε τις οδηγίες που του έδωσαν, παραιτήθηκε με επιστολή και εξαφανίστηκε.

Είναι πάντα ωραίο το συναίσθημα να βλέπεις πως στον τραπεζικό σου λογαριασμό έχει πιστωθεί ο μισθός σου, ειδικά όταν τα χρήματα είναι και λίγα περισσότερα από το συνηθισμένο ή όσα ανέμενες.

Ωστόσο, αυτό που συνέβη σε βοηθό αποστολών της εταιρείας αλλαντικών Consorcio Industrial de Alimentos στη Χιλή δεν έχει προηγούμενο: ενώ κανονικά λάμβανε περίπου 500.000 πέσος τον μήνα (σχεδόν 510 ευρώ), στις 30 Μαΐου του 2022, του ήρθε ουρανοκατέβατο το αστρονομικό ποσό των 165.398.851 πέσος (168.534 ευρώ).

Ουσιαστικά, πληρώθηκε κατά λάθος 330 φορές τον μισθό του εξαιτίας ενός σφάλματος στη μισθοδοσία, όπως αναφέρει η Diario Financiero, μια εφημερίδα με έδρα το Σαντιάγο. Αρχικά, ο υπάλληλος ενημέρωσε τον διευθυντή του για το τεράστιο ποσό της πληρωμής του και εκείνος με τη σειρά του, απευθύνθηκε στο Τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού (HR). Εν συνεχεία, η εταιρεία του ζήτησε να πάει στην τράπεζά του για να ξεκινήσει η διαδικασία της επιστροφής των χρημάτων.

Υποσχέθηκε να πάει στο τραπεζικό υποκατάστημα την επόμενη μέρα, μέχρι που άλλαξε γνώμη καθώς μπήκε στον πειρασμό να μην επιστρέψει τα έξτρα χρήματα. Μετά από τρεις ημέρες συνεχόμενων οχλήσεων, με κλήσεις και μηνύματα στην εφαρμογή WhatsApp, η εταιρεία έλαβε ένα μήνυμα από δικηγόρο που εκπροσωπούσε τον εργαζόμενο, που περιείχε την παραίτησή του.

Με τη σειρά της, η Consorcio Industrial de Alimentos κατέθεσε μήνυση κατά του εργαζόμενου κατηγορώντας τον ότι καταχράστηκε χρήματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, ενώ κανείς δεν ξέρει τι απέγινε ο «τυχερός» υπάλληλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 13.800 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 3 ώρες ημερησίως» - Το «μυστικό» μίας 31χρονης

«Δουλεύω 30 λεπτά την ημέρα και βγάζω 35.500 ευρώ τον μήνα»: Το «κόλπο» ενός 32χρονου

«Με 8 ώρες δουλειάς από το σπίτι, βγάζω 18.500 ευρώ»: Πώς τα κατάφερε ένας 50χρονος πατέρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider