«Βγάζω 13.800 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 3 ώρες ημερησίως» - Το «μυστικό» μίας 31χρονης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βγάζω 13.800 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 3 ώρες ημερησίως» - Το «μυστικό» μίας 31χρονης
«Το ότι εργάζομαι λίγες ώρες δεν σημαίνει ότι δεν είναι παθιασμένη με την καριέρα μου. Αντιθέτως, έχει να κάνει με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της καθημερινότητάς μου. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να μάθω πώς να αφήνεις ό,τι δεν έχει σημασία».

Πριν από δυόμισι χρόνια, η Άλις Έβερντιν εργαζόταν 50 ώρες την εβδομάδα και έβγαζε 38.650 ευρώ ετησίως ως content manager σε μια εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής, ωστόσο η δουλειά του γραφείου και το κλασικό ωράριο «09:00 με 17:00» δεν την κάλυπταν και αποφάσισε να κάνει στροφή καριέρας.

Έτσι, αποφάσισε να «χαρίσει» τη φωνή της κάνοντας σπικάζ σε μεγάλες επιχειρήσεις και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και βγάζει 13.800 ευρώ τον μήνα με λιγοστές ώρες εργασίας, όπως εκμυστηρεύτηκε η 31χρονος, σύμφωνα με το CNBC Make It.

Xαρακτηριστικά, πέρυσι, έβγαλε συνολικά 93.860 ευρώ ενώ συνεργαζόταν με πελάτες για εταιρείες όπως η Amazon, η Southwest Airlines και η OnlyFans, με σημαντικά λιγότερες ώρες από ό,τι απαιτούσε η παλιά της δουλειά. «Θα έλεγα ότι δουλεύω περίπου 3 έως 5 ώρες την ημέρα», επισημαίνει η νεαρή και προσθέτει πως χρησιμοποίησε το έξτρα εισόδημα για να ανακαινίσει ένα σχολικό λεωφορείο και να το μετατρέψει σε τροχόσπιτο μαζί με τον σύντροφό της.

Το ζευγάρι τώρα σχεδιάζει να ξεκινήσει να ταξιδεύει στις ΗΠΑ με την ίδια να δηλώνει πλήρως ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. «Αισθανόμαστε ότι τα καταφέραμε ως ενήλικες, σύμφωνα με τις αξίες μας. Θέλουμε να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας και όχι αυτό που μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε» σημειώνει.

Η ίδια προστατεύει ως κόρη οφθαλμού την ψυχική της υγεία και προσπαθεί να μην δουλεύει παραπάνω από όσο χρειάζεται καθώς η υπερκόπωση και οι υπερωρίες μπορεί να της «κάψουν το κεφάλι» όπως ισχυρίζεται. Πριν από χρόνια, ως παραγωγός ειδήσεων στο MSNBC, βρήκε τον εαυτό της να μένει τακτικά στο γραφείο και μετά τη βάρδια της, ακόμη και όταν είχε τελειώσει τη δουλειά της.

«Δεν είναι καλό όταν θέλω να μείνω στη δουλειά περισσότερο. Σημαίνει ότι αποσπάω την προσοχή μου και δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε συμβαίνει στην προσωπική μου ζωή. Συνειδητοποίησα ότι πέφτω με τα "μούτρα" στη δουλειά όταν δεν νιώθω πλήρης» εξομολογείται και εξηγεί πως μερικές φορές, αισθάνεται την κούραση να την καταβάλλει, κάτι που μισεί. Για την καταπολέμηση της εξάντλησης, η Έβερντιν λέει ότι δεν κοιτάει ποτέ τα email της μετά τις 17:00. Ταυτόχρονα, γεμίζει τα βράδια της με δραστηριότητες που την ικανοποιούν πραγματικά, όπως το μαγείρεμα με τον φίλο της.

«Το ότι εργάζομαι λίγες ώρες δεν σημαίνει ότι δεν είναι παθιασμένη με την καριέρα μου. Αντιθέτως, έχει να κάνει με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της καθημερινότητάς μου. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να μάθω πώς να αφήνεις ό,τι δεν έχει σημασία. Το να πληρώνω 3.680 ευρώ το μήνα για ενοίκιο και μετά να δουλεύω 60 ώρες την εβδομάδα δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω» αναφέρει.

«Ήμουν υπερβολικά συγκεντρωμένη στο τηλέφωνό μου και απαντούσα αμέσως στα μηνύματα» τονίζει και συμπληρώνει πως αν περιορίσεις ή εξαφανίσεις το άγχος, μπορείς να κάνεις σπουδαία πράγματα. «Θα αμφισβητούσα τον εαυτό μου και θα αναρωτιόμουν τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά για να είμαι πιο επιτυχημένη» δηλώνει.

Άγχος και κατάθλιψη για τους εργαζόμενους

«Ζούμε σε μια εποχή στην οποία υπάρχει μια τεράστια μανία για ευτυχία», διευκρινίζει από την πλευρά της η Έσθερ Περέλ, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας ενώ επικαλείται μία πρόσφατη μελέτη που δείχνει πως πάνω από 1 στους 3 εργαζόμενους είχαν βιώσει κατάθλιψη, έλλειψη κινήτρων ή στρες λόγω της δουλειάς, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αδικαιολόγητα υψηλές προσδοκίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Δουλεύω 5 ώρες την εβδομάδα και βγάζω 150.000 ευρώ τον μήνα»: 4 επιχειρηματικά tips από 39χρονο

Όμιλος Fourlis: Το «αντίο» στην τουρκική αγορά και οι σχεδιασμοί της επόμενης μέρας

Προς κατάργηση των δωρεάν μεταφορικών βαδίζει το ελληνικό e-λιανεμπόριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider