Η Tesla έχει κατασκευάσει πάνω από 3 εκατομμύρια οχήματα, λέει ο Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Tesla έχει κατασκευάσει πάνω από 3 εκατομμύρια οχήματα, λέει ο Έλον Μασκ
To ορόσημο υπογραμμίζει πόσο μικρή είναι η Tesla σε σύγκριση με τους γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η Tesla έχει κατασκευάσει πάνω από 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα, έγραψε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έλον Μασκ, διευκρινίζοντας ότι, από το σύνολο αυτό, το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη έχει κατασκευάσει 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα.

«Συγχαρητήρια Giga Shanghai για την κατασκευή του εκατομμυριοστού αυτοκινήτου! Το σύνολο των Teslas ξεπέρασε τώρα τα 3 εκατομμύρια», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Η ανάρτηση του Μασκ έρχεται μετά τους πολλούς μήνες lockdowns και έλλειψης ανταλλακτικών στην Κίνα που απείλησαν την παραγωγή οχημάτων της Tesla και δείχνει ότι το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη παράγει σημαντικό αριθμό νέων οχημάτων μετά το άνοιγμα το 2019 και τα χρόνια επενδύσεων που ακολούθησαν.

Ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που «γιόρτασε» ο Musk είναι αποτέλεσμα της αύξησης των παραδόσεων της Tesla τα τελευταία τρίμηνα. Τον Ιούλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 254.695 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 26,5% σε ετήσια βάση.

Αλλά το ορόσημο υπογραμμίζει επίσης πόσο μικρή είναι η Tesla σε σύγκριση με τους γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Για παράδειγμα, η Toyota παρέδωσε πάνω από 10 εκατομμύρια οχήματα μόνο το 2021. Η Tesla δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις παραδόσεις οχημάτων κατά 50% ετησίως.

Εκτός από το εργοστάσιό της στη Σαγκάη, η Tesla παράγει αυτοκίνητα σε εργοστάσια στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια, στο Όστιν του Τέξας και κοντά στο Βερολίνο στη Γερμανία. Ο Μασκ ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι το εργοστάσιο στο Φρίμοντ το πρώτο της εταιρείας, είχε κατασκευάσει 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Τον Ιούνιο, ο Μασκ είχε πει ότι θέλει να επαναφέρει το εργοστάσιο της Σαγκάης «πάνω στη σέλα» και εξέφρασε τη λύπη του που τα εργοστάσια της Tesla στο Βερολίνο και στο Όστιν ήταν «κλίβανοι χρήματος» που χάνουν «δισεκατομμύρια δολάρια» λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού και στην παραγωγή.

Η μετοχή της Tesla υποχωρεί σχεδόν κατά 25% το 2022, καθώς οι επενδυτές επανεκτιμούν τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες εν μέσω πληθωρισμού και μακροοικονομικών ανησυχιών. Ο Μασκ πούλησε πάνω από 7 εκατομμύρια μετοχές της Tesla την περασμένη εβδομάδα, αξίας περίπου 6,88 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ταυτόχρονα εμπλέκεται σε νομική διαμάχη για τις προσπάθειές του να τερματίσει τη συμφωνία για την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider