Intel: Επενδύσεις έως 80 δισ. ευρώ στην Ευρώπη για ημιαγωγούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intel: Επενδύσεις έως 80 δισ. ευρώ στην Ευρώπη για ημιαγωγούς
Intel
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 17 δισ. ευρώ σε μια νέα παραγωγή μονάδα στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:10

Ένα γιγάντιο επενδυτικό project επενδύσεων για την παραγωγή και έρευνα ημιαγωγών στην Ευρώπη ανακοίνωσε επίσημα η Intel.

O αμερικανικός τεχνολογικός όμιλος πρόκειται να επενδύσει ποσό ύψους έως 80 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία για την έρευνα και ανάπτυξη και την παραγωγή ημιαγωγών επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να μειώσει την εξάρτηση της Ευρώπης από τις ασιατικές κατασκευάστριες τσιπ αλλά και να υποστηρίξει μια νέα τεχνολογία προηγμένων τσιπ που θα ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ και την Ασία.

Ξεκινάει με 30 δισ. δολάρια

Στα επενδυτικά σχέδια περιλαμβάνεται η διάθεση 17 δισ. ευρώ σε μια νέα παραγωγή μονάδα στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, που θα είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την κατασκευή μικροτσίπ. Η κατασκευής της εν λόγω μονάδες θα ξεκινήσει το 2023 και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2027.

Στη Γερμανία θα δημιουργηθούν 3.000 μόνιμες θέσεις, από το 2027 και μετά. Η αμερικανική εταιρεία επιβεβαίωσε, επίσης, ότι θα επενδύσει 12 δισ. δολάρια σε υφιστάμενη μονάδα στην Ιρλανδία η οποία δεν στηρίζεται σε τόσο προηγμένη τεχνολογία.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τονίσει ότι θέλει να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ημιαγωγών και να ανεβάσει σημαντικά το «κομμάτι της πίτας» που κατέχει στην παγκόσμια αγορά έως το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βουτιά» 6% για την Intel μετά την αναβολή της δημιουργίας νέου «υπερ-τσίπ»

gazzetta
gazzetta reader insider insider