Εurobank: Ολοκλήρωσε δύο τιτλοποιήσεις ενήμερων δανείων 1,7 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εurobank: Ολοκλήρωσε δύο τιτλοποιήσεις ενήμερων δανείων 1,7 δισ. ευρώ
Για χαρτοφυλάκιο ενήμερων δανείων προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, προς την Magnetar Capital.

Η Eurobank ολοκλήρωσε δύο τιτλοποιήσεις ενήμερων δανείων 1,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετικές ανακοίνωσεις της τράπεζας.

Η πρώτη αφορά την «πρώτη συνθετική τιτλοποίηση με μεταφορά σημαντικού κινδύνου, μέσω της διάθεσης του μεσαίου τμήματος τιτλοπoίησης χαρτοφυλακίου ύψους 1,0 δισ. ευρώ ενήμερων δανείων προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, προς την Magnetar Capital.

Η συναλλαγή έχει ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση των σταθμισμένων κεφαλαίων της Τράπεζας κατά περίπου 0,6 δισ. ευρώ συνεισφέροντας περίπου 21 μονάδες στον συνολικό δείκτη εποπτικών της κεφαλαίων.

Η συναλλαγή σηματοδοτεί την ένταξη της συνθετικής τιτλοποίησης, ως σημαντικού και αποτελεσματικού εργαλείου, στις πρωτοβουλίες της Eurobank για τη μελλοντική διαχείριση των εποπτικών της κεφαλαίων, η οποία θα επιτρέψει στην Τράπεζα να υποστηρίξει περαιτέρω μελλοντικές χρηματοδοτήσεις προς την πραγματική οικονομία της χώρας.

Η Citigroup Global Markets AG ενήργησε ως Σύμβουλος Διάθεσης και η Clifford Chance LLP ως νομικός σύμβουλος της Τράπεζας για τη συναλλαγή».

Ακόμα, η τράπεζα ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της συνθετικής τιτλοποίησης χαρτοφυλακίου ενήμερων δανείων ύψους 0,7 δισ. ευρώ προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις (Συναλλαγή Wave II).

Πρόκειται για την πρώτη συνθετική τιτλοποίηση με τη μορφή εγγύησης επί του πρώτου τμήματος ζημιών χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα υπό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων (EGF), ενώ η συναλλαγή έχει ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση των σταθμισμένων κεφαλαίων κατά περίπου 0,5 δισ. ευρώ συνεισφέροντας περίπου 21 μονάδες στον συνολικό δείκτη εποπτικών κεφαλαίων της Eurobank.

Η ανακοίνωση της Eurobank

H «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings) ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank» ή «Τράπεζα») και ο Όμιλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων), υπέγραψαν εγγύηση επί του πρώτου τμήματος ζημιών συνθετικής τιτλοποίησης χαρτοφυλακίου ενήμερων δανείων ύψους 0,7 δισ. ευρώ της Τράπεζας προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Πρόκειται για την πρώτη συνθετική τιτλοποίηση με τη μορφή εγγύησης επί του πρώτου τμήματος ζημιών χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα υπό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων (EGF). Tο Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων (EGF) είναι ένα ταμείο με κεφάλαια ύψους 25 δισ. ευρώ το οποίο συστάθηκε το 2019 από τον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανταπόκριση στις επιπτώσεις της πανδημίας. Το ταμείο, προωθεί τη διάθεση κεφαλαίων των κρατών-μελών για την ενίσχυση του δανεισμού νέων κεφαλαίων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η συναλλαγή έχει ως αποτέλεσμα την ελάφρυνση των σταθμισμένων κεφαλαίων κατά περίπου 0,5 δισ. ευρώ συνεισφέροντας περίπου 21 μονάδες στον συνολικό δείκτη εποπτικών κεφαλαίων της Eurobank.

Η Citigroup Global Markets AG ενήργησε ως Σύμβουλος Διάθεσης και η Clifford Chance LLP ως νομικός σύμβουλος της Τράπεζας για τη συναλλαγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda: MoU με Eurobank για ανάπτυξη πύργου και μεταφορά των γραφείων της τράπεζας στο Ελληνικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider