Η Mastercard μπαίνει στον «χορό» των κρυπτονομισμάτων - Ανακοινώνει «εύκολες» συναλλαγές με crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Mastercard μπαίνει στον «χορό» των κρυπτονομισμάτων - Ανακοινώνει «εύκολες» συναλλαγές με crypto
Μετά την ανακοίνωση των νέων η μετοχή της Bakkt, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο την προηγούμενη εβδομάδα, σημείωσε άνοδο πάνω από 70%.

Η Mastercard ετοιμάζεται να ανακοινώσει πως οποιαδήποτε από τις χιλιάδες τράπεζες και από τους εκατομμύρια εμπόρους που συνεργάζεται θα μπορεί πλέον να ενσωματώσει στις πωλήσεις των προϊόντων του συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με το CNBC.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πορτοφόλια bitcoin, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες που θα μπορούν να κερδίζουν ανταποδοτικά bonus και να ενεργοποιούν ψηφιακά assets τα οποία θα μπορούν να ξοδεύουν, αλλά και προγράμματα πιστότητας όπου αεροπορικές εταιρείας ή ξενοδοχεία θα μετατρέπουν τους πόντους σε bitcoin. Για να το κάνει, η Mastercard ενώνει τις δυνάμεις της με την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Bakkt.

«Θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους συνεργάτες μας την ικανότητα να ενσωματώνουν τις crypto υπηρεσίες εύκολα σε οτιδήποτε και αν κάνουν» δήλωσε σχετικά στέλεχος της Mastercard, προσθέτοντας πως «οι συνεργάτες μας, είτε είναι τράπεζες, είτε είναι έμποροι θα μπορούν να αγοράζουν, να πωλούν και να κατέχουν κρυπτονομίσματα μέσω της πλατφόρμας Baktt».

Η ανακοίνωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία σημαντική επέκταση του τρόπου που ο μέσος Αμερικανός πολίτης κερδίζει και ξοδεύει τα bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα.

Μετά την ανακοίνωση των νέων η μετοχή της Bakkt, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο την προηγούμενη εβδομάδα, σημείωσε άνοδο πάνω από 70%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Mastercard μπαίνει στον χώρο του «αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα» και των πληρωμών με δόσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider