Ελλάδα
14-10-2021 | 12:34

Με την «υπογραφή» της ΑΚΤΩΡ το «Thessaloniki Pfizer Digital & Global Hub»

Με την «υπογραφή» της ΑΚΤΩΡ το «Thessaloniki Pfizer Digital & Global Hub»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ένα ακόμα μεγάλο και σημαντικό κτιριακό έργο, το οποίο μάλιστα συνδυάζει την καινοτομία και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική αισθητική, «φέρνει την υπογραφή και τη σφραγίδα» της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, κατασκευαστικού βραχίονα του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο λόγος για το hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, με την ΑΚΤΩΡ να πρωτοπορεί με ένα ακόμη έργο-ορόσημο, το «Thessaloniki Pfizer Digital & Global Hub».

Η καινοτομία και η σύγχρονη αρχιτεκτονική αισθητική είναι τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού του project Thessaloniki Pfizer Digital & Global Hub που κατασκεύασε η ΑΚΤΩΡ, στα πρότυπα «μικρογραφίας» μιας μοντέρνας πόλης, με την αρχιτεκτονική μελέτη να έχει γίνει από το αρχιτεκτονικό γραφείο EDJE. Το νέο Thessaloniki Pfizer Digital & Global Hub βρίσκεται στο πρώην εμπορικό κέντρο «East Plaza» της Θεσσαλονίκης, και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα τεσσάρων κτιρίων που έχουν ως στόχο να δώσουν νέα οπτική στο εργασιακό περιβάλλον, απαντώντας στις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας.

Εικόνα

Μέσω της αρχιτεκτονικής μελέτης και σχεδιασμού, το άλλοτε εμπορικό κέντρο μεταμορφώθηκε σε έναν μοντέρνο, open space χώρο γραφείων που αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 350 εργαζομένους, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζει χώρους και σημεία δημιουργικότητας και ευεξίας που ανταποκρίνονται στις σημερινές εργασιακές απαιτήσεις.

Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από τη λειτουργία μιας «μικρής πόλης», δημιουργώντας «μικρές γειτονιές» με συγκεκριμένη χρήση και υιοθετώντας σύγχρονες τάσεις και ψηφιακές τεχνολογίες στην εργασία.

Με συνολικό εμβαδό 5.750 τ.μ, το νέο συγκρότημα κτιρίων καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών ενός εργασιακού περιβάλλοντος, προκειμένου να στεγάσει αμφιθεατρικά τις εσωτερικές εκδηλώσεις όλου του ανθρώπινου δυναμικού, να παρέχει ευέλικτους χώρους συναντήσεων και άνετα open space γραφεία, καθώς και χώρους χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους επισκέπτες του Digital Hub. 

Με έμφαση στη λειτουργικότητα με βάση τα πιο σύγχρονα πρότυπα, βασική προτεραιότητα της κατασκευής του έργου ήταν η εύκολη προσβασιμότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Εικόνα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Επένδυση σταθμός για τη Θεσσαλονίκη το Kέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer