Το ενδιαφέρον Μαρινάκη για την Τέρνα Ενεργειακή και οι κινήσεις Περιστέρη

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ενδιαφέρον Μαρινάκη για την Τέρνα Ενεργειακή και οι κινήσεις Περιστέρη
Για μέρος των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής που έχει πουλήσει ο επικεφαλής του γκρουπ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Τέρνα Ενεργειακή, Γ. Περιστέρης φέρεται να έχει δείξει ενδιαφέρον ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επιβεβαιώνοντας σχετικά πρόσφατα σενάρια.

Για μέρος των μετοχών της Τέρνα Ενεργειακής που έχει πουλήσει ο επικεφαλής του γκρουπ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Τέρνα Ενεργειακή, Γ. Περιστέρης φέρεται να έχει δείξει ενδιαφέρον ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επιβεβαιώνοντας σχετικά πρόσφατα σενάρια για είσοδο του εφοπλιστή στο γκρουπ. Βέβαια, παλιότερα τα σενάρια τον ήθελαν να «μπαίνει» στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, πλην όμως για την ώρα οι πληροφορίες θέλουν τον γνωστό εφοπλιστή, η ναυτιλιακή εταιρεία του οποίου είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, να ενδιαφέρεται για τον ενεργειακό βραχίονα και για μερίδιο μικρότερο του 5%.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Γ. Περιστέρης, βάσει τελευταίων γνωστοποιήσεων, μείωσε μέσω placements το ποσοστό του στην Τέρνα Ενεργειακή σε 14,6835% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου από 19,5404 % πριν. Και αυτό συνέβη στο πλαίσιο αναζήτησης και εξεύρεσης ρευστότητας προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αγορά σημαντικών μετοχικών πακέτων στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τους Ολλανδούς της Reggeborgh.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον Μαρινάκη συνδέεται με τις ναυτιλιακές μπίζνες και το «πράσινο αποτύπωμα» που επιθυμεί να φέρει στον όμιλο, και μέσω της εισόδου στην Τέρνα Ενεργειακή. Στην οποία, αθροιστικά, Γ. Περιστέρης και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ελέγχουν σε κάθε περίπτωση ποσοστό 50% και άνω.

Όσον αφορά στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Περιστέρης, ο οποίος έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατ. ευρώ για ενίσχυση συμμετοχής του, θα ελέγχει μετοχικό μερίδιο κάτω του 33%, ενώ προσεχώς θα υπάρχουν νεότερα για το πακέτο μετοχών κάπου στο 5% και παραπάνω των Ολλανδών για το οποίο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό επισήμως κάτι περισσότερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider