Τα πολιτικά «απόνερα» από την έκθεση της PwC για τη Folli Follie

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα πολιτικά «απόνερα» από την έκθεση της PwC για τη Folli Follie

Πολιτικές αναταράξεις έχουν προκαλέσει τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας PwC για τη Folli Follie και οι αναφορές για εμπλοκή στην πολύκροτη υπόθεση, πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έκθεση είχε διαβιβαστεί στην ανακρίτρια που χειρίζεται τις έρευνες για τη Folli Follie ενώ στη συνέχεια η δικογραφία έφθασε στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μελετάται προκειμένου να αποφασιστεί εάν η υπόθεση να οδηγηθεί στη Βουλή.

Σημειώνεται πως στην έκθεση άνω των 200 σελίδων περιλαμβάνονται και αξιοποιούνται ηλεκτρονικά αρχεία, νυν και πρώην στελεχών καθώς και της τότε διοίκησης του Ομίλου Folli Follie. Aνάμεσα στα επίμαχα ηλεκτρονικά αρχεία, υπάλληλος της εταιρείας προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, κάνει αναφορές σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι φέρεται να έδειχναν ενδιαφέρον προκειμένου είτε να παγώσει η συγκεκριμένη υπόθεση, είτε να εμποδιστούν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Απαντούν με μηνύσεις

Όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας προκάλεσαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση, με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να ανταλλάσσουν αιχμηρές ανακοινώσεις και τα στελέχη που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, να «απαντούν» με μηνύσεις.

Συγκεκριμένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε διάψευση των συγκεκριμένων ισχυρισμών προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως "οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί. Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Folli Follie.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχα επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν. Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση» τονίζει ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Με νέα τρομακτικά ψεύδη προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εμένα προσωπικά» σημειώνει ο πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης τονίζοντας ότι «οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια».

«Οι υπόνοιες και οι έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί σε βάρος μου θα τεθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης, η οποία και στο παρελθόν σε αντίστοιχες επιθέσεις με δικαίωσε» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μάκης Μπαλαούρας.

«Ουδέποτε είχα επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειας των ιδιοκτητών και φυσικά ουδέποτε παρενέβην με τον οποιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση", αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης και προσθέτει: «Κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη».

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγήσεις από τον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του ζήτησε με ανακοίνωσή της η ΝΔ, σημειώνοντας πως «τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος».

Επεσήμανε παράλληλα μεταξύ άλλων ότι «ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαΐου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «η ΝΔ μπροστά στον πανικό της για άλλη μια φορά επιστρατεύει λάσπη και συκοφαντίες. Κανένα στέλεχος της κυβέρνησης ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρακώλυσε ποτέ τον έλεγχο για το σκάνδαλο της Folli-Follie. Η τροπολογία την οποία «ανακάλυψε» η ΝΔ, δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις διαδικασίες ελέγχου της υπόθεσης». Τονίζει επίσης ότι «η ΝΔ όχι μόνο είχε υπερψηφίσει την τροπολογία το 2018, αλλά την επανέφερε ως κυβέρνηση το Μάιο του 2020».

Η Πειραιώς επανήλθε λίγο αργότερα με νέα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αντί να πετούν από την Κουμουνδούρου τη μπάλα στην εξέδρα, ας απαντήσουν: Είναι κανονικό να εμφανίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως νταραβερτζήδες και εκπρόσωποι προφυλακισμένων επιχειρηματιών; Είναι κανονικό να στέλνουν τις τροπολογίες στους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες πριν καν τις καταθέσουν στη Βουλή;». Και πρόσθεσε: «Αν όλα αυτά είναι κανονικά στον δικό τους κόσμο του νταραβεριού και του «μαγαζιού», για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι. Και οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις!».

Ακολούθησε νέα απάντηση από την Κουμουνδούρου στην οποία σημειώνεται: «Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν για τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Αντί λοιπόν η Ν.Δ., το κόμμα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων, να συνεχίζει τη λάσπη στον ανεμιστήρα, ας απαντήσει: Έκανε κάποιο ''νταραβέρι'' όταν μαζί με όλα τα κόμματα υπερψήφιζε το 2018 την επίμαχη τροπολογία; Έκανε κάποιο «νταραβέρι» όταν το Μάιο του 2020 κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που προέβλεπαν νέα παράταση ως το τέλος του 2022 για το ακριβώς ίδιο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών που προέβλεπε η τροπολογία του 2018;

Για άλλη μια φορά η Ν.Δ. πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένη. Ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι. Και αυτούς και τον πανικό τους για τα αδιέξοδα στην πανδημία και την οικονομία».

Διαβάστε επίσης:

Στο δρόμο για τη Βουλή το σκάνδαλο της Folli Follie με αναφορές σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider