Τηλεοπτικά δικαιώματα αξίας 300 εκατ. ευρώ για τη Bundesliga - Πάνω από 20 υποψήφιοι επενδυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεοπτικά δικαιώματα αξίας 300 εκατ. ευρώ για τη Bundesliga - Πάνω από 20 υποψήφιοι επενδυτές

Περισσότερες από 20 ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες έχουν δείξει ενδιαφέρον να αποκτήσουν μερίδιο στα διεθνή τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga, επενδύοντας συνολικά 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times (FT).

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για εταιρείες οι οποίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην Bundesliga International, του οργανισμού που διαχειρίζεται τα διεθνή τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης για τους δύο κορυφαίους γερμανικούς ποδοσφαιρικούς ομίλους.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι οι: Advent International, BC Partners, Bain Capital, CVC Capital Partners, General Atlantic και KKR & Co, αλλά και οι: Apax, Ardian, Apollo, BDT Capital, Blackstone, Bregal, Bridgepoint, Carlyle, Centerbridge, Cinven, Endeavor μαζί με την Silver Lake), Goldman Sachs Principal Investment, IGC, HIG, Nexicap, Permira, Searchlight, και η TPG, σύμφωνα με το sportspromedia.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (DFL) έχει προσλάβει την ιαπωνική εταιρεία οικονομικών υπηρεσιών Nomura για να προχωρήσει τις εμπορικές συζητήσεις, με τον οργανισμό να προσφέρει προς πώληση, πακέτα μετοχών συνολικής αξίας 200 - 300 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αυξήσουν την εκτιμώμενη αξία του νέου εταιρικού σχήματος άνω του 1 δισ. ευρώ.

Ανεξάρτητα όμως με τη νέα σύνθεση, διευκρινίζεται πως τα εγχώρια (γερμανικά) τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga, αξίας άνω του 1,1 δισ. ευρώ/σεζόν, δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider