Περισσότερες από τις μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη ανησυχούν για την επιβίωσή τους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περισσότερες από τις μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη ανησυχούν για την επιβίωσή τους
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε η εταιρεία παροχής συμβουλών σε θέματα διαχείρισης McKinsey.

Για την επιβίωσή τους, το προσεχές 12μηνο ανησυχούν περισσότερες από τις μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, οι οποίες από κοινού προσφέρουν δουλειά στα δύο τρίτα των εργαζομένων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας παροχής συμβουλών σε θέματα διαχείρισης McKinsey.

Η έρευνα διεξήχθη σε περισσότερες από 2.200 εταιρείες σε πέντε χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία) και έδειξε ότι το 55% αναμένει ότι θα κλείσει ως τον Σεπτέμβριο του ερχόμενου έτους αν τα έσοδα που έχει παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα.

Παράλληλα εάν συνεχιστεί η σημερινή πορεία, μία στις δέκα μικρομεσαίες εταιρείες αναμένεται να κηρύξει πτώχευση εντός έξι μηνών.

Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, πριν από τη ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη και τα νέα μέτρα που λαμβάνουν ολοένα και περισσότερες χώρες.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βάρος στον χρηματοπιστωτικό τομέα», σημειώνει ο Ζντράβκο Μλαντένοφ, ένας από τους συντάκτες των πορισμάτων της έρευνας, όσον αφορά έναν από τους αντίκτυπους που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη, η οποία θα οδηγήσει στην εκτίναξη του αριθμού των ανέργων και θα ανακόψει ευρύτερες επενδύσεις στην οικονομία.

Διαβάστε επίσης:

Το 79% των επιχειρήσεων επανεφευρίσκουν το επιχειρηματικό του μοντέλο λόγω πανδημίας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider