«Πρεμιέρα» για το ομόλογο του ΟΠΑΠ - Στόχος τα 200 εκατ. ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πρεμιέρα» για το ομόλογο του ΟΠΑΠ - Στόχος τα 200 εκατ. ευρώ
Στην άντληση 200 εκατ. ευρώ στοχεύει ο ΟΠΑΠ με το 7ετές ομόλογο το οποίο κάνει «πρεμιέρα» σήμερα. Πώς θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια αν «πιαστεί» ο στόχος των 200 εκατ. ευρώ.

«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα, Πέμπτη το 7ετές ομόλογο του ΟΠΑΠ, με την εισηγμένη να στοχεύει στην άντληση 200 εκατ. ευρώ με επιτόκιο κοντά στο 2,10% έως 2,50%.

Η ομολογιακή έκδοση του ΟΠΑΠ έρχεται σε μια περίοδο που τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν ισχυρό «ράλι» φτάνοντας σε ιστορικά χαμηλά. Έτσι πολλές εισηγμένες εκμεταλλεύονται το ευνοϊκό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ώστε να αντλήσουν σημαντικά κεφάλαια εν μέσω πανδημίας.

Οι ομολογίες θα διατεθούν προς κάλυψη μέσω δημόσιας προσφοράς στο σύνολο του επενδυτικού κοινού με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα καταχωρηθούν στο ΣΑΤ και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η είσοδος προς διαπραγμάτευση στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου θα γίνει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, ενώ εάν δεν καλυφθεί το ομόλογο σε ποσό τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ, θα ματαιωθεί η έκδοση και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής που έχει δεσμευθεί για έκαστο ιδιώτη επενδυτή θα αποδεσμευθεί το αργότερο εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Πώς θα αξιοποιηθούν τα κεφάλαια

Ο ΟΠΑΠ θα αξιοποίησει τα κεφάλαια από την ομολογιακή έκδοση ώστε να αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες που αγγίζουν τα 150 εκατ. ευρώ, με τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ να προορίζονται για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης μέχρι τα τέλη του 2022.

Σύμφωνα με τους όρους του ενημερωτικού δελτίου η εκδότρια υποχρεούται να διασφαλίζει ότι:

  • ο λόγος του Καθαρού Χρέους της εκδότριας προς τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και απομειώσεων δεν θα είναι μεγαλύτερος του 4, και
  • ο λόγος του Συνολικού Χρέους της εκδότριας πλέον των καταβλητέων μερισμάτων ή/και καταβλητέων διανομών, προς τα συνολικά ίδια κεφάλαια της Εκδότριας δεν θα είναι μεγαλύτερος του 3.

Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς του Κοινού Ομολογιακού Δανείου είναι η Eurobank, η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ανάδοχοι είναι η Optima Βank και η Παντελάκης Χρηματιστηριακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider