Στον «αέρα» τα σχολικά κυλικεία

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον «αέρα» τα σχολικά κυλικεία
Σε ολόκληρη τη χώρα λειτουργούν περίπου 8.000 σχολικά κυλικεία τα οποία έχουν κατεβάσει ρολά από τα μέσα Μαρτίου στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Σε καθεστώς αβεβαιότητας βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων σε ολόκληρη τη χώρα καθώς, όπως λένε, δεν γνωρίζουν εάν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Βρισκόμαστε στον «αέρα» λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενώ έχει ανακοινωθεί ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Ακούμε διάφορα σενάρια, είτε ότι θα παραμείνουμε κλειστά είτε ότι θα ανοίξουμε με περιορισμούς αλλά δεν εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα και ακόμα περιμένουμε» σημειώνει στο insider.gr o αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σχολικών Κυλικείων, Γιάννης Παυλάκης.

Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν περίπου 8.000 σχολικά κυλικεία τα οποία κατέβασαν ρολά στα μέσα Μαρτίου στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό. Από τότε, όπως λέει ο κ. Παυλάκης δεν έχουν επαναλειτουργήσει, με τους εργαζομένους να λαμβάνουν αρχικά 800 ευρώ για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και στη συνέχεια 534 ευρώ για Μάιο ενώ για τον Ιούνιο δεν υπήρξε, σύμφωνα με τον ίδιο, οικονομική ενίσχυση.

«Με αυτά τα 1.334 ευρώ προσπαθούμε να καλύψουμε όλο αυτό το διάστημα τις υποχρεώσεις που τρέχουν και τις οφειλές που έχουν συσσωρευτεί. Μάλιστα, το 80% των ιδιοκτητών κυλικείων ζουν αποκλειστικά από αυτή τη δουλειά» τονίζει ο κ. Παυλάκης.

Τι προτείνουν

Οι ιδιοκτήτες ζητούν να γίνει διάλογος με τους αρμόδιους ώστε λειτουργήσουν τα σχολικά κυλικεία με το άνοιγμα των σχολείων και εμφανίζονται έτοιμοι να προτείνουν λύσεις ώστε να μην υπάρξει , όπως λένε, κίνδυνος για την υγεία των μαθητών.

Ο κ. Παυλάκης σημειώνει ότι όταν τα σχολεία άνοιξαν μετά το lockdown και τα κυλικεία παρέμεναν κλειστά πολλοί μαθητές βρήκαν άλλες λύσεις, είτε με παραγγελίες delivery, είτε βγαίνοντας εκτός σχολείου για να προμηθευτούν το κολατσιό τους.

«Εμείς προτείνουμε να εφαρμοστεί ένα μοντέλο αντίστοιχο με αυτό στα σχολεία της Κύπρου, με δεκατιανό που θα προσφέρεται στους μαθητές εντός της σχολικής αίθουσας ώστε να αποφύγουμε ουρές και συνωστισμό των μαθητών στα κυλικεία» τονίζει ο κ. Παυλάκης.

Διαβάστε επίσης:

Με μάσκες και σπαστά διαλείμματα θα ανοίξουν τα σχολεία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider