Τα delivery «θωρακίζονται» έναντι της ρύπανσης από πλαστικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα delivery «θωρακίζονται» έναντι της ρύπανσης από πλαστικό
Έρχονται ανακυκλώσιμα κουτιά φαγητού.

Στην μάχη κατά της χρήσης πλαστικών ρίχνονται σταδιακά και κάποιες επιχειρήσεις διανομής φαγητού, οι οποίες όπως είναι γνωστό χρησιμοποιούν ευρέως πλαστικά κουτιά και συσκευασίες για την φύλαξη και μεταφορά των γευμάτων.

Η επιχείρηση Just Food μαζί με την εταιρεία συσκευασίας Notpla, έχει αναπτύξει ένα "πλήρως ανακυκλώσιμο" (όπως αναφέρει) κουτί με επικάλυψη από φύκια.

Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η Just Eat είπε ότι το κουτί μπορεί να αποσυντεθεί σε τέσσερις εβδομάδες. Τα κουτιά από χαρτόνι που φέρουν φύκια προέρχονται από πολτό δέντρων και χόρτου και δεν περιέχουν συνθετικά πρόσθετα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η εταιρεία αναφέρει ότι διαθέτει πάνω από 28 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες παγκοσμίως και μέσω διαφόρων σημάτων λειτουργεί σε 13 χώρες σε όλο τον κόσμο. Άλλες επιχειρήσεις στον τομέα αυτό περιλαμβάνουν Deliveroo και Uber Eats.

Ενώ οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής τροφίμων γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς στο κοινό, πολλά από τα εστιατόρια που προσφέρουν φαγητό εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα πλαστικά κουτιά, τα περιτυλίγματα και τα μαχαιροπήρουνα τα οποία συχνά δεν μπορούν να ανακυκλωθούν.

«Περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο πλαστικά κουτιά χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο στη βιομηχανία παραγωγής και γνωρίζουμε ότι τελικά καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής», δήλωσε ο Andrew Kenny, διευθύνων σύμβουλος της Just Eat U.K.

«Αυτός είναι ο λόγος που εργαζόμαστε στενά με την Notpla για να δημιουργήσουμε μια καινοτόμο εναλλακτική λύση», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider