Απεργούν πάνω από 1.000 εργαζόμενοι της Amazon - Αντιδρούν στην κλιματική αλλαγή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ομάδα δημοσίευσε μια επιστολή τη Δευτέρα ζητώντας από την εταιρεία να ηγηθεί στον «αγώνα»« για την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή

Μια «περιπατητική» διαμαρτηρία αποφάσισαν να κάνουν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι της Amazon, για να δείξουν την εναντίωση τους στην αδράνεια που δείχνει η εταιρεία, όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.

Η ομάδα που έχει γίνει γνωστή ως «Amazon Employees for Climate Justice» δημοσίευσε μια επιστολή τη Δευτέρα ζητώντας από την εταιρεία να ηγηθεί στον «αγώνα»« για την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, καθώς είναι μια από τις πιο μεγάλες και ισχυρές εταιρείες του κόσμου.

Σύμφωνα με το CNN, ο «περίπατος» έχει προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου, ακριβώς πριν από την διεθνή εβδομαδιαία «απεργία» της «Global Climate Strike», όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να απεργήσουν για να ενημερώσουν και να διεκδικήσουν κλιματική συνείδηση από τις εταιρείες που εργάζονται.

Η ομάδα των εργαζομένων της Amazon, ζητούν από την εταιρεία να σταματήσει να υποστηρίζει οικονομικά και πολιτικά, πολιτικά πρόσωπα που αρνούνται την κλιματική αλλαγή. Να σταματήσει να συνεργάζεται με εταιρείες ορυκτών καυσίμων και να χρησιμοποιεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στις πόλεις που επηρεάζονται περισσότερο από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider