Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου: Kορυφαίος τουριστικός και εκπαιδευτικός προορισμός (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου: Kορυφαίος τουριστικός και εκπαιδευτικός προορισμός (pics)
Επισκέψεις σχεδόν 2000 μαθητών σε δυο μήνες για το 2019.

Σε έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς - εκπαιδευτικούς προορισμούς της χώρας μας εξελίσσονται τα Ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου.

Μόνο από το Φεβρουάριο του 2019 και σε διάστημα μόλις δύο μηνών, έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές εκδρομές 36 σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια από όλη την ελληνική επικράτεια και 1972 μαθητές μαζί με τους συνοδούς τους πέρασαν τις πύλες της πρώτης εγκατάστασης βαριάς βιομηχανίας στην Ελλάδα, ζώντας μία πραγματικά σπάνια και μοναδική εμπειρία. Μια εμπειρια να ταξιδέψουν στον χρόνο αλλά και να φθάσουν στο σήμερα βλέποντας από κοντά την καθημερινότητα μέσα από την απαιτητική, συναρπαστική και γεμάτη ένταση ζωή στο Νεωριο της Σύρου.

Από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα, το Ναύπλιο, τη Σάμο και την Ικαρία ο εκπαιδευτικός κόσμος ανακαλύπτει ολοένα και περισσότερο τον πλούτο των γνώσεων που μπορούν να αποκομίσουν οι μαθητές από μία επίσκεψη στην ιστορικότερη ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα της Ελλάδας, αναγεννημένη πλέον από την ONEX SHIPYARDS, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ναυτιλία μας και στην οικονομία του νησιού της Σύρου από το 1861.

Σύρος

Το έργο της ξενάγησης των μαθητών και μετέπειτα νέων επαγγελματιών στα workshops και στις υποδομές του Νεωρίου, το έχει αναλάβει ο Τεχνικός Ασφαλείας του Ναυπηγείου κ. Γρηγόριος Μπίλιος ο οποίος ακούραστα και με χαρά τους οδηγεί στο συναρπαστικό ταξίδι της ναυπηγοεπισκευής και των διαδικασιών που την πλαισιώνουν και απαντά σε όλα τα ερωτήματα που τους γεννώνται και που δεν είναι πολλές φορές και… από τα ευκολότερα!

Στο τέλος της ξενάγησης μαθητές και συνοδοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το Νεώριο Σύρου και η υπέροχη αυτή διαδρομή τελειώνει με μία όμορφη ομαδική φωτογραφία μπροστά από την ανακαινισμένη πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου, ως ανάμνηση που θα πάρουν μαζί τους στο δρόμο της επιστροφής.

Η οικογένεια της ONEX SHIPYARDS, διοίκηση και εργαζόμενοι, αγκαλιάζοντας τη δίψα των μαθητών για γνώση, με χαρά και συγκίνηση ανταποκρίνονται στο αυξημένο ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπόσχονται μελλοντικά την ενίσχυση πρωτοβουλιών τουριστικών εκπαιδευτικών δράσεων για την καλύτερη γνωριμία των Ελληνόπουλων με τη ναυπηγοεπισκευή αλλά και τη βαριά βιομηχανία γενικότερα, συμβάλλοντας έτσι καταλυτικά και στην περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης στο νησί της Σύρου.

Σύρος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider