Θέμα ωρών τα νέα πρόσωπα στο «τιμόνι» της ΕΒΖ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θέμα ωρών τα νέα πρόσωπα στο «τιμόνι» της ΕΒΖ

Μπορεί το συμβούλιο της Δευτέρας για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης να αναβλήθηκε, αλλά «είναι ζήτημα ημέρας, αν όχι ωρών» το να τοποθετηθούν τα νέα πρόσωπα στο τιμόνι της ΕΒΖ.

Τούτο τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, που συμμετείχε νωρίτερα σε σύσκεψη στελεχών του κόμματος, στην οποία το παρών έδωσαν και οι βουλευτές των περιοχών όπου λειτουργούν τα εργοστάσια της βιομηχανίας.

Η σύσκεψη είχε κεντρικό θέμα τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της ΕΒΖ, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος «στη διάρκειά της επιβεβαιώθηκε εκ νέου η βούληση της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα στη χώρα μας, αλλά και για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ, την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις πολιτικές που ακολουθούσαν την οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στο λουκέτο». Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος τόνισε ότι «μπορεί κάποιος να πει ότι δεν προχωρήσαμε όσο γρήγορα και εμείς επιθυμούμε με το θέμα της ΕΒΖ, αλλά κανένας δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι την κλείνουμε τη βιομηχανία».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φάμελλος σημείωσε πως «οι τευτλοπαραγωγοί θα εξοφληθούν τα οφειλόμενα της βιομηχανίας προς αυτούς για την περσινή καμπάνια», ενώ διευκρίνισε ότι «στόχος μας είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και να συνεχιστεί η σπορά τεύτλων στη χώρα μας».

Επιπλέον, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο σχέδιο που ενέκρινε η πιστώτρια τράπεζα, με βάση το οποίο περιορίζεται ο δανεισμός στο ένα τρίτο, δηλαδή στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πώληση των εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία, ανέφερε πως «είναι μέρος του σχεδίου βιωσιμότητας και ανάπτυξης της βιομηχανίας που παρουσίασε και ενέκρινε η πιστώτρια τράπεζα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider