Με εναλλακτικά μέτρα αντικαθιστούν το τέλος του ΟΠΑΠ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με εναλλακτικά μέτρα αντικαθιστούν το τέλος του ΟΠΑΠ

Τα σενάρια των τελευταίων 24ώρων περί απόσυρσης του ειδικού τέλους των 5 λεπτών ανά στήλη παιχνιδιού του ΟΠΑΠ επιβεβαίωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού, Kamil Ziegler.

Ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως η ελληνική πλευρά αναζητά ισοδύναμα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να παρουσιάσει στους δανειστές, προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως» για την απόσυρση του τέλους των 5 λεπτών.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την κυβέρνηση και έχουμε βάσιμες ενδείξεις της πρόθεσης του υπουργείου Οικονομικών για αντικατάσταση του ειδικού τέλους με εναλλακτικά μέτρα», δήλωσε ο Ziegler, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές που ακολούθησε της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ.

Συνεχίζοντας ο ίδιος ανέφερε πως «θεωρούμε πως πλέον έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο κατανόησης των σοβαρότατων τεχνικών δυσκολιών που προκάλεσε η εφαρμογή του μέτρου, αλλά και των αρνητικών επιπτώσεων που αυτό θα επέφερε στην επιχειρηματική δραστηριότητα του ΟΠΑΠ αλλά και των πρακτόρων μας».

Ως προς τα οικονομικά μεγέθη του οργανισμού, ο Ziegler ανέφερε πως η χρονιά που πέρασε σηματοδοτήθηκε από επιτυχημένες επιδόσεις, παρά την αβεβαιότητα σε επίπεδο οικονομίας.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ επαναδεσμεύθηκε, τέλος, πως η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider