Μάχη με το χρόνο δίνει η Folli Follie – Στερεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάχη με το χρόνο δίνει η Folli Follie – Στερεύουν τα ταμειακά διαθέσιμα
Κατά 800.000 ευρώ μειώθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα της Folli Follie, αφού προκατέβαλε τοις μετρητοίς το 30% σχεδόν της αμοιβής που θα λάβει η PricewaterhouseCoopers για τη διενέργεια ελέγχου ειδικού σκοπού των εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2017.

Κατά 800.000 ευρώ μειώθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα της Folli Follie, καθώς η εταιρεία προκατέβαλε τοις μετρητοίς το 30% σχεδόν της αμοιβής που θα λάβει η PricewaterhouseCoopers (PwC) για τη διενέργεια ελέγχου ειδικού σκοπού των εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2017.

Προ ημερών η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli Follie ενέκρινε την ανάθεση στην PwC της διενέργειας ελέγχου ειδικού σκοπού των εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2017, με τη συνολική αμοιβή της ελεγκτικής φίρμας να ανέρχεται στα 2,67 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση της Folli Follie η δημοσίευση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie για το 2017 αναμένεται μέσα στις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους.

Συγκεκριμένα, υπογραμμίστηκε πως γίνεται αγώνας δρόμου ώστε οι οικονομικές καταστάσεις να λάβουν την έγκριση των ορκωτών, ως τα μέσα Ιανουαρίου 2019 προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης του σχεδίου αναδιάρθρωσης από τους ομολογιούχους.

Από την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης εξαρτάται η διάσωση της εταιρείας, η οποία σήμερα κρέμεται από μια κλωστή. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την αδύναμη ταμειακή θέση της μητρικής Folli Follie.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, τα συνολικά διαθέσιμα της Folli Follie και των θυγατρικών της στις 12 Δεκεμβρίου 2018 ανέρχονταν σε 20,4 εκατ. ευρώ. Το σύνολο αυτό περιλαμβάνει 4,2 εκατ. ευρώ που κατέχει η ίδια η μητρική εταιρεία, εκ των οποίων το 1,8 εκατ. ευρώ έχει δεσμευθεί από την Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider