Πάνω από 5% το μερίδιο του IQOS στην Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 5% το μερίδιο του IQOS στην Ελλάδα
Οι χρήστες του IQOS στην Ελλάδα φτάνουν ήδη τις 150.000.

Ανοδικά και με ταχύτατους ρυθμούς κινούνται οι πωλήσεις του καπνικού προϊόντος μειωμένου κινδύνου της Παπαστράτος - Philip Morris International (PMI), IQOS, με τους καπνιστές της Ελλάδας που έχουν εγκαταλείψει το παραδοσιακό τσιγάρο κι έχουν στραφεί αποκλειστικά στο IQOS να φτάνουν ήδη τις 150.000.

Το μερίδιο αγοράς που έχουν αυτή τη στιγμή τα καπνικά προϊόντα μειωμένου κινδύνου της Παπαστράτος φτάνει το 5% ενώ οι περισσότεροι «φανατικοί» χρήστες του iQOS συγκεντρώνονται στον νομό Αττικής δεδομένου ότι το μερίδιο της Αθήνας ξεπερνά το 10%.

Να σημειωθεί ότι η PMI κυκλοφορεί το IQOS σε 38 χώρες και οι χρήστες του σε αυτές έχουν ξεπεράσει τα 8,6 εκατομμύρια. Στην περίπτωση της χώρας μας, η διάθεση του IQOS ξεκίνησε το 2016 και μέσα σε δύο χρόνια υπάρχουν ήδη 27 καταστήματα IQOS σε όλη την Ελλάδα, ενώ το προϊόν διατίθεται και μέσα από 49 καταστήματα Public.

Η Παπαστράτος, η οποία έχει ολοκληρώσει την επένδυση 300 εκατ. ευρώ για την μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού (HEETS), προσπαθεί να ενισχύσει την επιτυχημένη πορεία του IQOS λανσάροντας ήδη την 3η γενιά συσκευών, η οποία σύντομα θα φτάσει και στην χώρα μας.

Η εμπορική διάθεση της συσκευής 3ης γενιάς IQOS- η οποία κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές το IQOS 3 και το IQΟS 3 Multi- έχει ήδη ξεκινήσει σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Το IQOS 3 θα έρθει με νέο, πιο compact και καλαίσθητο σχεδιασμό ενώ θα περιλαμβάνει και βελτιώσεις στη διαδικασία φόρτισης. Όσο για το IQOS 3 Multi, θα αποτελέσει μία εντελώς νέα πρόταση στην αγορά αφού θα μπορεί να θερμάνει συνεχόμενα έως έναν ορισμένο αριθμό ράβδων καπνού, χωρίς να χρειάζεται ενδιάμεση φόρτιση.

Οι νέες εκδόσεις έχουν στόχο να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερους καπνιστές να στραφούν σε αυτές, προς όφελος της υγείας τους, της δημόσιας υγείας, και, τελικά, της κοινωνίας, αφού κάθε εξέλιξη του προϊόντος προκύπτει μετά από αυστηρή επιστημονική τεκμηρίωση, η οποία βασίζεται σε μακροχρόνιες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας και είναι σύμφωνη με τις κατευθυντήριες γραμμές των αρμόδιων οργανισμών της Ευρώπης.

Να σημειωθεί ότι το IQOS παράγει αερόλυμα το οποίο περιέχει κατά μέσο όρο 90% χαμηλότερα επίπεδα επιβλαβών χημικών ουσιών σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου κατά την καύση. Τα δεδομένα επίσης δείχνουν ότι το IQOS δεν επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Κατά μέσο όρο, 70% έως 80% των χρηστών IQOS έχουν κόψει το τσιγάρο, κάτι που καθιστά το IQOS την πλέον πειστική εναλλακτική χωρίς καπνό τσιγάρου σήμερα.

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα στην υγεία των χρόνιων καπνιστών αποτελούν και το βασικότερο κίνητρο για τη στροφή που παρατηρείται. Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, η αγορά του παραδοσιακού τσιγάρου στην ελληνική αγορά σημειώνει πτώση, με τις πωλήσεις του 2017 να υποχωρούν κατά 11% ενώ πτώση της τάξης του 7% καταγράφεται και πριν τελειώσει το 2018. Πρόσφατες εκτιμήσεις μάλιστα, υπολογίζουν ότι οι αποστολές ράβδων καπνού, που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα όπως το iQos, θα υπερδιπλασιαστούν μέχρι το 2021 κι υπολογίζεται να φτάσουν τα 100 δισεκατομμύρια τεμάχια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider