Η Glencore διευρύνει την παρουσία της στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Glencore διευρύνει την παρουσία της στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων
Η Glencore συζητά με κατασκευαστές για την προμήθεια μπαταριών.

Η Glencore ο γνωστός «γίγαντας» διακίνησης εµπορευµάτων (µεταλλευµάτων και άλλων πρώτων υλών) παγκοσμίως βρίσκεται σε συνομιλίες προκειμένου να επεκτείνει περαιτέρω την εμπλοκή της στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ivan Glasenberg, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι σε εξέλιξη συνομιλίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων και κατασκευαστές μπαταριών για το νικέλιο, ένα βασικό συστατικό των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, για το οποίο μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk ζήτησε να αυξηθεί η παραγωγή.

Πολλοί εκπρόσωποι της αγοράς μας μιλούν για νικέλιο, δήλωσε ο Glasenberg, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνόδου των Financial Times Mining. Η Glencore υπέγραψε φέτος συμφωνία με την Tesla για την προμήθεια κοβαλτίου από το Κονγκό. Συγκεκριμένα, παρήγαγε 121.000 τόνους νικελίου το 2019 και πούλησε 181.000 τόνους μέσω της εμπορικής της επιχείρησης. Η Glencore διαθέτει ορυχεία νικελίου στην Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Καληδονία και ένα διυλιστήριο νικελίου στη Νορβηγία.

Η Glasenberg είπε επίσης ότι η Glencore θα θέσει σε παύση τα ανθρακωρυχεία και δεν θα τα αντικαταστήσει, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για μείωση των εκπομπών «Scope 3». Ακόμη, ανέφερε ότι οι εκπομπές Scope 1 και 2 της εταιρείας αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% των εκπομπών του Scope 3 - μια ένδειξη του πόσο σημαντικές είναι αυτές οι έμμεσες εκπομπές. Στο πλαίσιο αυτό, ξ Glencore έχει δεσμευτεί να μειώσει κατά 30% τις εκπομπές του πεδίου εφαρμογής 3 έως το 2035.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider