Καθυστερεί τις εμπορικές συνομιλίες η ΕΕ - «Ανυπόμονος» ο Τραμπ - Φόβοι για αντίποινα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καθυστερεί τις εμπορικές συνομιλίες η ΕΕ - «Ανυπόμονος» ο Τραμπ - Φόβοι για αντίποινα

Κίνδυνο για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης αποτελεί η καθυστέρηση στην έναρξη των εμπορικών συζητήσεων, από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δυσκολεύονται να φτάσουν σε μια συμφωνία, σχετικά με το τι θα θέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων με τις ΗΠΑ, αλλά και τους όρους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γαλλία είναι ο λόγος που δεν προχωρούν οι συνομιλίες για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.

Το κύριο σημείο διαφωνίας φαίνεται να είναι η στάση των ΗΠΑ σε σχέση με την πολιτική για το κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Γαλλία δεν επιθυμεί να συζητήσει με χώρες που δεν έχουν υπογράψει τη Συμφωνία για το Κλίμα, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Παρ'όλα αυτά, η ΕΕ έχει προσπαθήσει να ξεκινήσει τις διαδικασίες των εμπορικών συνομιλιών με τις ΗΠΑ, με μια πρώιμη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μια κίνηση που φαίνεται να βοήθησε, καθώς έβαλαν στην «αναμονή» τις απειλές των ΗΠΑ, περί βαριάς φορολογίας στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και ανταλλακτικά που εξάγονται στην Αμερική.

Όπως αναφέρει το Bloomberg όμως, η Ουάσιγκτον έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κούρασης με την έλλειψη προόδου. Μάλιστα ο Αμερικανός πρέσβης στην ΕΕ Γκόρντον Σόντλαντ, δήλωσε πως όσο περισσότερο καθυστερεί η Ευρώπη, τόσο περισσότερο θα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση όταν πια οι συνομιλίες ξεκινήσουν επίσημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider