Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις
Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις και θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ενώ την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι έμποροι για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκινούν σήμεα και θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου. Οι επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου ελπίζουν ότι οι καταναλωτές θα εκμεταλλευτούν τις χειμερινές εκπτώσεις και θα γεμίσουν τα καταστήματα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης επισημαίνει στο insider.gr πως οι καταστηματάρχες της πρωτεύουσας σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μεγάλες εκπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν ακόμη και το 70%, όπως λένε οι ίδιοι.

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου ενώ την Κυριακή 19 Ιανουαρίου τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας, 11 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Όπως επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την υποχρεωτική αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Παράλληλα εφόσον παρέχεται συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν σε επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider