Ψηφιακό γραμματόσημο λανσάρουν τα ΕΛΤΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηφιακό γραμματόσημο λανσάρουν τα ΕΛΤΑ

Ένα νέο ψηφιακο γραμματόσημο ονόματι e-Stamp λανσάρουν τα ΕΛΤΑ απευθυνόμενα σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις.

Η ψηφιακή καινοτομία των Ελληνικών Ταχυδρομείων χαρακτηρίζεται ως «σημαντική ψηφιακή καινοτομία» αφού επί της ουσίας επιτρέπει σε ένα 12ψήφιο κωδικό να μπορεί να αντικαταστήσει το γνωστό σε όλους γραμματόσημο.

Το νέο ψηφιακό γραμματόσημο είναι άμεσα διαθέσιμο 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα, μέσω υπολογιστή, laptop, κινητό τηλέφωνο ή tablet και έτσι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την αλληλογραφία τους χωρίς επιπλέον κόστος και χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη σε ταχυδρομικό κατάστημα.

Πώς θα πάρετε ψηφιακό γραμματόσημο

Η διαδικασία του e-Stamp είναι γρήγορη, απολύτως ασφαλής και ολοκληρώνεται σε 3 απλά βήματα:

  • Μπαίνετε στο site e-stamp.elta.gr ή στην ιστοσελίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων elta.gr και αγοράζετε την ποσότητα των γραμματοσήμων που επιθυμείτε, με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, σε ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον.
  • Αναγράφετε, καθαρά, τον 12ψηφιο αλφαριθμητικό κωδικό στο πάνω δεξί μέρος του φακέλου σας, όπου συνήθως επικολλάται το γραμματόσημο.
  • Τοποθετείτε την αλληλογραφία σας στο γραμματοκιβώτιο της γειτονιάς σας.

Ο κωδικός e-Stamp ισχύει για 10 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης αγοράς έως 10 κωδικών τη φορά. Αρχικά, το ψηφιακό γραμματόσημο θα διατίθεται μόνο για την απλή αλληλογραφία εσωτερικού Α’ προτεραιότητας και βάρους έως 20 γρ. με χρέωση 1,90€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηφιακό γραμματόσημο, δεν αντικαθιστά το παραδοσιακό, το οποίο θα συνεχίσει να διατίθεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider