Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Σωτηρία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Σωτηρία
Επίσκεψη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με κορονοϊό, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ψυχολογικές δυσκολίες που μπορεί να δημιουργεί η καραντίνα στους πολίτες μέσα από ένα tweet και προέτρεψε τον κόσμο να κάνει χρήση της σχετικής τηλεφωνική γραμμής 10306 για ψυχολογική στήριξη.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πολλοί συμπολίτες μας μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν στήριξη. Εάν αισθανθείτε πως χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο 10306. Μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς - σωματικά αλλά και ψυχικά» σημείωσε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Πρόταση υπέρ της κοινής ευρωπαϊκής προμήθειας εμβολίων

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης από κοινού με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς υγείας, Ηλία Μόσιαλο, έκαναν πρόταση υπέρ της κοινής ευρωπαϊκής προμήθειας εμβολίων και διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.

Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει οι Ευρωπαίοι να αγοράζουν από κοινού τις πατέντες νέων εμβολίων, αλλά και τα διαγνωστικά τεστ, μεγιστοποιώντας έτσι τη διάδοση αντιικών φαρμάκων, όσο το δυνατόν συντομότερα. Με τη σειρά του, ο κ. Μόσιαλος υπογραμμίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει άμεσα να αγοράζουν πατέντες διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider