Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή στις μετακινήσεις - Όλα τα νέα μέτρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή στις μετακινήσεις - Όλα τα νέα μέτρα
Από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου οι μετακινήσεις θα περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 έως 5:00 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών.

Πλέον, οι μετακινήσεις θα περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες. Δηλαδή, αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Συγκεκριμένα, για λόγους υγείας οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1, ενώ για τη βόλτα κατοικίδιου ζώου με τον κωδικό 6.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις του εργοδότη.

Ταυτόχρονα, συστήνεται η αύξηση της τηλεργασίας, ενώ σε ό,τι αφορά το Δημόσιο να λειτουργεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας.

Tι θα ισχύσει με το delivery και το take away

Όπως διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο των νέων μέτρων οι υπηρεσίες delivery θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά.

Σε ό,τι αφορά στα take away θα επιτρέπεται μόνο για τους εργαζόμενους που βρίσκονται νομίμως στο δρόμο ή γι' αυτούς που επιστρέφουν από την εργασία τους, ενώ για όλους τους άλλους απαγορεύεται.

Με άλλα λόγια καταργείται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, το SMS 2 που στέλνουμε για προμήθεια αγαθών.

Αλλάζει το ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Από τη Δευτέρα το ωράριο των σούπερ μάρκετ αλλάζει και για όσο διαρκεί το lockdown θα κλείνουν στις 20:30, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως πως σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

Πέτσας: Πιθανά σενάρια το κλείσιμο των σχολείων

Νέα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση, αν δεν αποδώσουν τα ισχύοντα, για τον περιορισμό της αναχαίτισης της πανδημίας, με πρώτα στη λίστα αυτά του κλεισίματος των σχολείων και της παράτασης του καθεστώτος lockdown.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider