Αναστέλλονται όλοι οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες μέχρι τις 22 Μαρτίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναστέλλονται όλοι οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες μέχρι τις 22 Μαρτίου
Στον «πάγο» μπαίνουν από σήμερα 10/03/20 μέχρι και τις 22/03/20, οι μετακινήσεις και η συμμετοχή των μαθητών σε αθλητικές δραστηριότητες.

Την αναστολή των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων, των μετακινήσεων των μαθητών για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, στην προσπάθεια να μειωθεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στον «πάγο» μπαίνουν από σήμερα 10/03/20 μέχρι και τις 22/03/20, οι μετακινήσεις και η συμμετοχή των μαθητών σε αθλητικές δραστηριότητες. Ενώ, αναστέλλεται και η διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο της Φυσικής Αγωγής.

Ειδικότερα, η απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναστέλλει:

1. Τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου σχολικού έτους 2019-2020 δεδομένου ότι απαιτούνται οργανωμένες και μαζικές μετακινήσεις μαθητών/τριών για τη διεξαγωγή τους εντός της χώρας,

2. Τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης εκτός σχολικής μονάδας για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις (σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12-02-2020/Φ.Ε.Κ. 456 / τ.Β΄/12-02-2020 με θέμα «Εκδρομές - Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»).

3. Τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών από και προς τις κολυμβητικές δεξαμενές για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.

Από το υπουργείο επισημαίνεται, επίσης, ότι οι ενδοσχολικές αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός των σχολικών μονάδων, και κατά συνέπεια δεν απαιτούνται μετακινήσεις μαθητών, θα διεξάγονται κανονικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider