ΔΕΗ: Στις αγορές τη Δευτέρα για την άντληση επιπλέον 100 εκατ. ευρώ

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Στις αγορές τη Δευτέρα για την άντληση επιπλέον 100 εκατ. ευρώ
Τη Δευτέρα αυξάνει το ομόλογο με ρήτρα αειφορίας η ΔΕΗ στα 100 εκατ. ευρώ.

Τη μεγάλη ζήτηση για το ομόλογο με «ρήτρα αειφορίας» στοχεύει να αξιοποιήσει η ΔΕΗ, προχωρώντας σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα σε συμπληρωματική έκδοση ύψους 100 εκατ. ευρώ. Έτσι, το συμπληρωματικό ομόλογο θα προβλέπει τον ίδιο «πράσινο» στόχο με την αρχική έκδοση, δηλαδή τη μείωση κατά 40% των εκπομπών ρύπων έως τα τέλη του 2022 συγκριτικά με το 2019, και το ίδιο «πέναλτι» στην περίπτωση που αυτός δεν επιτευχθεί, δηλαδή την επιβάρυνση του επιτοκίου με 50 μονάδες βάσης.

Υπενθυμίζεται πως οι προσφορές για το ομόλογο SLB (sustainability linked bond), το οποίο εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες, υπερκάλυψαν κατά έξι φορές τον αρχικό στόχο που είχε θέσει η εισηγμένη. Με βάση το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, η ΔΕΗ επέλεξε να αντλήσει τελικά 650 εκατ. ευρώ από τις αγορές, έναντι των 500 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικώς, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,875%.

Σημαντική παράμετρος επιτυχίας της έκδοσης αποτέλεσε επίσης το ποσοστό συμμετοχής ξένων επενδυτών, που κυμάνθηκε στο 70%. Επίσης, το 50% της έκδοσης καλύφθηκε από υψηλού κύρους και διεθνούς εμβέλειας επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider