Ταστάνης (ΟΑΣΑ): Νέες επενδύσεις για καθαρές συγκοινωνίες στην Αθήνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταστάνης (ΟΑΣΑ): Νέες επενδύσεις για καθαρές συγκοινωνίες στην Αθήνα
«Ανασχεδιάζουμε το συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας », ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ.

Στο πρόγραμμα εκσυχρονισμού του στόλου τρόλεϊ και λεωφορείων στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Αναστάσιος Ταστάνης, μιλώντας στο 2nd Ecomobility Conference που διοργανώνεται από το insider.gr και την HAEE στην Αθήνα.

«Ο ΟΑΣΑ έχει μεγάλο μερίδιο στη συζήτηση. Ο όμιλος είναι ο μεγαλύτερος φορέας δημόσιων αστικών συγκοινωνιών στην Ελλάδα που υλοποιεί αντίστοιχο πρόγραμμα μέσω των θυγατρικών εταιρειών (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ).

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο που πρέπει να παίξουν οι βιώσιμες μετακινήσεις στην Αθήνα. Προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις όπως:

-η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών όπως η εφαρμογή των δυο μεγάλων έργων αναβάθμισης, της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

-η προώθηση αειφόρου αστικής κινητικότητας, η ανανέωση του γηρασμένου στόλου με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και ο ανασχεδιασμός του συγκοινωνιακού χάρτη της Αθήνας

Έχουμε κατακτήσει ένα οικολογικό πρόσημο. Υπάρχει ένα σύστημα συνολικού μήκους 110 χλμ που διαρκώς επεκτείνεται. Η επέκταση της γραμμής 3 θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα ενώ με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4», τόνισε σχετικά.

Ο κ. Ταστάνης αναφέρθηκε και στη δυσκολία αντικατάστασης του στόλου με ηλεκτροκίνητα οχήματα λόγω του υψηλού κόστους και επεσήμανε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός οχημάτων, περί τα 2.022 θερμικά λεωφορεία.

Όπως σημείωσε, ο ΟΑΣΑ μέσα στα επόμενα έτη στοχεύει στην αντικατάσταση του στόλου με οχήματα σύγχρονων τεχνολογιών. Μάλιστα μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια νέων οχημάτων (στόχος είναι η προμήθεια 92 οχημάτων νέας τεχνολογίας εκ των οποίων τα 12 θα είναι ηλεκτρικά). Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ διεκδικεί χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ ύψους 120 εκατ. ευρώ για τρόλεϊ και λεωφορεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider