Κόψτε τον καφέ και γίνετε... εκατομμυριούχος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόψτε τον καφέ και γίνετε... εκατομμυριούχος
O μπεστ σέλερ συγγραφέας Ντέιβιντ Μπαχ ξέρει τον τρόπο να πλουτίσετε και είναι πολύ απλός.

Αν ο στόχος της ζωής σας είναι κάποια στιγμή να ξυπνήσετε εκατομμυριούχος αλλά ακόμη δεν έχετε ανακαλύψει τον τρόπο ώστε αυτό το όνειρό σας να γίνει κάποτε πραγματικότητα, ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Ντέιβιντ Μπαχ, ίσως έχει τη λύση.

Και είναι μια τόσο απλή λύση που ισχυρίζεται πως ανεξαρτήτως του μισθού σας, πιθανότατα, να έχετε ήδη το εισόδημα ώστε κάποια μέρα να καταλήξετε εκατομμυριούχος.

Και μάλιστα είναι τόσο σίγουρος για την ιδέα του, που έχει ήδη γράψει ένα μπεστ σέλερ βιβλίο με τίτλο «Automatic Millionaire» (Αυτόματος Εκατομμυριούχος), για να βοηθήσει και τον υπόλοιπο κόσμο να πλουτίσει.

Σύμφωνα με τον Μπαχ, ο τρόπος είναι τόσο απλός, όσο να εγκαταλείψετε μια κοστοβόρα καθημερινή σας συνήθεια, όπως είναι να αγοράζετε κάθε πρωί τον καφέ σας.

«Όλοι μας πετάμε πάρα πολλά από τα χρήματα που έχουμε κερδίσει σε περιττές μικρές δαπάνες χωρίς να καταλάβουμε πόσο μπορούν να προσθέσουν στην περιουσία μας», γράφει ο Μπαχ

Η βασική ιδέα είναι ότι εάν «πετάτε» κάθε μέρα 5 ευρώ για καφέ – ή για οποιαδήποτε μικρή πολυτέλεια απολαμβάνετε σε τακτική βάση, όπως το εμφιαλωμένο νερό, το γρήγορο φαγητό ή τα αναψυκτικά - θα είχατε αρκετά χρήματα να συμβάλλουν στην αποταμίευσή σας.

Μετά από λίγες δεκαετίες, τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά, χάρη στον τραπεζικό τόκο.

Ο Μπαχ έκανε τους υπολογισμούς προκειμένου να μας αποδείξει πως τέτοιες μικρές πολυτέλειες, τελικά, παίζουν μεγάλο ρόλο.

Αν υποθέσουμε ότι παύετε μια μικρή ημερήσια δαπάνη του ύψους των 5 ευρώ ημερησίως, τότε μιλάμε για 35 ευρώ την εβδομάδα, ή περίπου 150 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τον Μπαχ, εάν επενδύατε αυτά τα 150 ευρώ κάθε μήνα, ας πούμε με ετήσια απόδοση της επένδυσής σας 10%, τότε θα είχατε:

Σε ένα χρόνο: 1.885 ευρώ
Σε 10 χρόνια: 30.727 ευρώ
Σε 15 χρόνια: 62.171 ευρώ
Σε 30 χρόνια: 339.073 ευρώ
Σε 40 χρόνια: 948.611 ευρώ

Εάν, πάλι, επενδύατε 10 ευρώ την ημέρα ή 300 ευρώ το μήνα, σε 40 χρόνια, σύμφωνα με τον Μπαχ, θα καταλήγατε με 1,9 εκατ. Κι αν επενδύατε 20 την ημέρα, τότε θα είχατε 3,8 εκατ. σε 40 χρόνια.

«Μην ανησυχείτε για την απόδοση», προσθέτει. Εάν θέλετε να είστε πιο συντηρητικός όσον αφορά στον ρυθμό απόδοσης, όπως για παράδειγμα ένα 5% με 6%, δείτε πόσα χρήματα θα εξοικονομούσατε ΕΔΩ.

«Το κλειδί δεν είναι τόσο η απόδοση των χρημάτων όσο το ίδιο το ποσό των χρημάτων που εξοικονομείτε», τονίζει ο Μπαχ.

Όσοι αμφισβητούν την ιδέα του Μπαχ, υποστηρίζουν πως για να εξοικονομήσει κάποιος μεγάλα ποσά χρειάζεται κάτι περισσότερο από το απλά να εγκαταλείψει τις καθημερινές πολυτέλειες.

Σύμφωνα με την οικονομολόγο και συγγραφέα Χελέν Ολέν, είναι το κόστος της στέγασης, της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης που κοστίζουν στην μέση αμερικανική οικογένεια περί το 75% των εισοδημάτων της, κατά τη δεκαετία του 2000.

Για όσους, παρ’ όλα αυτά θέλουν να δοκιμάσουν τον τρόπο του Μπαχ για να πλουτίσουν, αρκεί καταρχάς να ορίσουν αυτήν την παραπάνω πολυτέλεια που πρέπει ν’ αποχωριστούν.

Παρακολουθήστε, λοιπόν, τα ημερήσια έξοδά σας και δείτε που ακριβώς ξοδεύετε τα λεφτά σας, παρακολουθώντας τα έξοδά σας για τουλάχιστον μία ημέρα (για να βοηθηθείτε χρησιμοποιείστε τη λίστα του Μπαχ ΕΔΩ) και δείτε ακριβώς πού ξοδεύετε τα χρήματά σας.

Στη συνέχεια, κόψτε αυτή την περιττή δαπάνη και βάλτε αυτές τις οικονομίες σε έναν επενδυτικό λογαριασμό, όπου τα χρήματά σας θα συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου.

«Αν ξεκινήσετε με ένα ποσό κάπου στα 5 ευρώ την ημέρα, βρίσκεστε στο σωστό δρόμο», λέει ο Μπαχ. « Το ιδανικό είναι να εξοικονομείτε περισσότερα χρήματα. 10 με 20 ευρώ την ημέρα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας», καταλήγει ο Μπαχ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider