Ανταλλαγή ανακοινώσεων και σχολίων μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο του Alpha το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιστρέφοντας από την Φινλανδία όπου βρέθηκε στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε πως τον πρωθυπουργό «δεν τον ενδιαφέρει η χώρα παρά μόνο η πολιτική του επιβίωση». Το Μέγαρο Μαξίμου δεν άφησε την εν λόγω δήλωση να «πέσει κάτω». Αντίθετα χαρακτήρισε «υπουργό των απολύσεων και υμνητή των μνημονίων» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τονίζει ότι «θα λέει ναι σε όλα» τα «θετικά μέτρα της κυβέρνησης».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου: «Ο υπουργός των απολύσεων και υμνητής των μνημονίων που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία, αφήνοντας νοσοκομεία και σχολεία χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους, κατηγορεί την κυβέρνηση που με σχέδιο θέλει, αφού έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, να ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος.

Ωστόσο, δεν προκαλεί καμία εντύπωση, αφού ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει την αναλογία 1:5 στο Δημόσιο, για την οποία έκανε πίσω μέχρι και το ΔΝΤ. Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης θα δει προς απογοήτευση του ιδίου και των συμφερόντων που εκπροσωπεί και το κοινωνικό κράτος να ενισχύεται και τα μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών να ψηφίζονται ένα προς ένα.

Και θα λέει «ναι σε όλα».