Χριστοδουλοπούλου: Η Ευρώπη όπως τη γνωρίσαμε δεν υπάρχει πια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χριστοδουλοπούλου: Η Ευρώπη όπως τη γνωρίσαμε δεν υπάρχει πια

«Η Ευρώπη, όπως την είχαμε γνωρίσει και ονειρευτεί, δεν υπάρχει πια, αφού σήμερα είναι το αντίγραφο μιας παλιάς της εικόνας. Θρασύδειλη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου σημείωσε ότι οι μεγάλες ροές προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, δεν μπορούν να διακοπούν όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, η βία και η αποσύνθεση των χωρών αυτών.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Βουλής «καμία συμφωνία δεν μπορεί να εμποδίσει τα άτομα αυτά να αφήσουν πίσω τους την βαρβαρότητα και να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Κατά συνέπεια, αυτό το είδος συμφωνιών μπορεί να έχει μόνον εφήμερα αποτελέσματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας, η Τασία Χριστοδουλοπούλου υπογράμμισε πως «η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως όπλο την διεθνή και ευρωπαϊκή μονιμότητα, ζητά μια ευρωπαϊκή λύση με κοινή ευθύνη όλων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων υιοθέτησε θέσεις που αντανακλούν τον εθνικό εγωισμό».

Τέλος, η κυρία Χριστοδουλοπούλου εξήγησε ότι «είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, με σεβασμό στην διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα, αλλά και για το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, το οποίο αναπτύχθηκε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider