Κουίκ: «Μπετόν» οι 153 βουλευτές, κανένα γυαλί δεν ράγισε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουίκ: «Μπετόν» οι 153 βουλευτές, κανένα γυαλί δεν ράγισε

Κατηγορηματικά απέρριψε τα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης ή «ανασχηματισμού» του κυβερνητικού σχήματος με άλλα κόμματα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι οι 153 βουλευτές που στηρίζουν το σημερινό κυβερνητικό σχήμα είναι «μπετόν», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι κλείνει άμεσα η συμφωνία με τους δανειστές.

«Από την πρώτη στιγμή αυτό το σύστημα, το οποίο εμείς μαχόμαστε, αυτό το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, θέλει να μπει ντε και καλά στο παιχνίδι της συγκυβέρνησης, για να κουκουλώσει πράγματα. Δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουίκ υποστήριξε ότι υπήρξε προσπάθεια να οξυνθεί η κατάσταση μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Μουζάλα, με την προσδοκία να πέσει η κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν ράγισε το γυαλί» μεταξύ των δύο κομμάτων και «σίγουρα δεν πρόκειται να σπάσει». Με κάθε τρόπο, με κάθε τόνο και με κάθε ρητορεία μας, λέμε ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση τετραετίας. Σημείωσε ακόμη ότι η υπόθεση Μουζάλα είναι ανοιχτή και για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ θεωρούν «μεγάλη επιτυχία» το γεγονός ότι μετά την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, για πρώτη φορά κυβέρνηση προέβη σε δημόσια δήλωση ότι δεν συζητείται καν το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ταυτόχρονα ο κ. Κουίκ ανέφερε πως έχει την εικόνα ότι έκλεισαν όλα τα δύσκολα θέματα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. «Δεν ισχυρίζομαι ότι κλείνουν έτσι όπως ενδεχομένως θα θέλαμε. Σε μία διαπραγμάτευση κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις. Όμως, νομίζω, ότι τελειώνουμε οριστικά και με το ασφαλιστικό. Όλα αυτά τα χρόνια κόβανε - κόβανε - κόβανε, έντεκα φορές τις συντάξεις, αλλά παρέμενε ανοιχτό το πλαίσιο του ασφαλιστικού συστήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως, πρόσθεσε, μένει μόνο η εκκρεμότητα στα κόκκινα δάνεια, η οποία αφορά κυρίως στα επιχειρηματικά δάνεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider