ΔΗΜΑΡ: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη χρειάζεται πανελλαδική δομή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΗΜΑΡ: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη χρειάζεται πανελλαδική δομή

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να αποκτήσει άμεσα πανελλαδική δομή, όργανα και να μην είναι μόνο υπόθεση κορυφής», αναφέρει η απόφαση που εγκρίθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, κατά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ.

Η Προγραμματική Συνδιάσκεψη έχει αποφασιστεί από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να διεξαχθεί τον Μάιο και αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό για την προώθηση το μεταβατικό διάστημα ενός πολυκομματικού φορέα, με τελικό στόχο ένα ενιαίο σχήμα.

Μετά την Προγραμματική Συνδιάσκεψη που έχει δρομολογήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ θα συνέλθει για να αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα του εγχειρήματος προς το ενιαίο σχήμα.

Η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι πως η ισχυρή σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία είναι εθνική ανάγκη για να καλυφθεί το πολιτικό κενό στη χώρα ενώ τάσσεται υπέρ της συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής και μεταρρυθμιστικής συμπαράταξης.

«Λέμε ΝΑΙ στον ανοιχτό διάλογο. Σήμερα έχει φτάσει η ώρα για σταθερά βήματα μπροστά από όλους με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. Τώρα είναι η ώρα για τολμηρές αποφάσεις. Όσοι κινούνται στον ευρύτερο χώρο πρέπει να συμβάλλουν θετικά σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια χωρίς μικροκομματικές περιχαρακώσεις και φοβίες. Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου. Με βάση προγραμματικές θέσεις και μία μεταρρυθμιστική ατζέντα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider