Να διασκεδάσει τα σενάρια περί διάσπασης του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά την παραδρομής αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία», έσπευσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από λεκτικές αστοχίες. Ούτε επειδή κάποιοι βιάζονται να "ράψουν κοστούμια", αλλά όταν δεν πετυχαίνουν στόχους», διαμηνύει η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα RealNews.

Η κοινοβουλευτική συνοχή «παραμένει ακλόνητη, διότι οι βουλευτές αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της διαπραγμάτευσης και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη λαϊκή εντολή του Σεπτεμβρίου», τόνισε η ίδια.

Για το εάν θα παραμείνει ή όχι στο κυβερνητικό σχήμα ο Ι. Μουζάλας, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι «εκκρεμούν οι συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και των δύο υπουργών και δεν έχει νόημα οποιαδήποτε εκτίμηση», τονίζοντας παράλληλα ότι «ο κ. Μουζάλας είναι ένα από τα πλέον ακάματα, αποτελεσματικά και με ευρεία κοινωνική αποδοχή στελέχη της κυβέρνησης» και ότι η αντιπολίτευση «προσδοκούσε οφέλη από μια κυβερνητική κρίση που ποτέ δεν ήρθε».

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος ασκεί κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκη Μητσοτάκη, για τις «άστοχες και βιαστικές δηλώσεις του, αλλά και για την ασυνέπειά του» και παρατηρεί ότι «δεν μπορεί -ή δεν θέλει- να αποσυνδεθεί από μια ακραία ομάδα στελεχών του».

Κακλαμάνης: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε

Σε διαμμετρικά αντίθετους τόνους κινήθηκε η δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη, στην εφημερίδα RealNews, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι η παράταξή του είναι έτοιμη να κυβερνήσει «καλύτερα απ' ό,τι οι ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ». Δεν αποκλείει, μάλιστα, το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού τον Ιούνιο.

Σχετικά με την επίμαχη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει: «Ξαφνικά μας προέκυψε ο κ. Καμμένος, λες και δεν γνώριζε ότι τα 2/3 του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την άποψη Μουζάλα, ότι κυβερνητικά έγγραφα πάνε και έρχονται έχοντας μέσα το όνομα "Μακεδονία"».

Για τη διεύρυνση της ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης υπογραμμίζει την ανάγκη πρώτα να πεισθούν οι πολίτες ότι αξίζει να εμπιστευθούν και πάλι το κόμμα. «Τα πρόσωπα έπονται», συνεχίζει, «άλλωστε κάποιοι δεν μπόρεσαν να σώσουν τα κόμματά τους, θα σώσουν τη Νέα Δημοκρατία;».

Τέλος, αναφέρει για τους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ότι η πείρα τους «είναι απόλυτα αναγκαία» στο κόμμα της ΝΔ.